Spil på PGA Tour-golf: Optakt til BMW Championship


Top 70 fra Fedex Cup går videre til BMW Championship i denne uge, og vi har en ny bane, vi skal kigge nærmere på, nu hvor Crooked Stick Golf Club kommer i fokus. Tingene spidser til nu for spillerne, der jagter golfsportens største trofæ, og Rory McIlroy har efter sidste uges sejr sat kursen mod den 60 millioner kroner store guldgrube.

De bedste skiller sig ud på nuværende tidspunkt, og det er kun Nick Watney, der er mellem Rory og Tiger Woods i stillingen. Mange mennesker håber på en duel mellem golfens største profil og hans lærling i The Tour Championship senere på måneden, og derfor er det overraskende, at Tiger og Rory dominerer markedet med odds 8.0 på begge. På en bane, der tiltaler de hårdtslående, vil jeg ikke forsøge at overtale nogen til at satse på de to.

På jagt efter de to store finder vi en formstærk og selvtillidsfyldt Dustin Johnson. Tiger og Rory er måske nok i fokus, man du kan være sikker på, at DJ har i sinde at spolere festen. Med to top 4-placeringer i bagagen ser Johnson ud til at udmærke sig i slutningen af sæsonen, og Crooked Stick GC burde give PGA Tourens sandsynligvis mest hårdtslående fyr en fordel. Johnson har også evnen til at forme boldene i sit arsenal, og det vil han få glæde af på denne bane. En sejr til Dustin giver 15.0 og et væddemål på, at han ender i top 5, giver 4.0.

Banen - Crooked Stick GC

Den Peter Dye-designede Crooked Stick har par 72 og strækker sig visse steder over 6.600 meter i længden. Den er blevet sammenlignet med TPC Sawgrass, og det kan være det værd at kaste et blik på formen fra The Players Championship, før eliten tager fat på den nye lokalitet i denne uge. Crooked Stick er en lang bane med brede landingsområder, hvilket tiltaler de hårdtslående. Længdekontrol og præcision er, ligesom på Sawgrass, i høj kurs her med greens i nogenlunde samme størrelse som i The Players Championship. De hårdtslående og dem med en god evne til at dreje boldene begge veje burde vinde.

Tre på stribe

Bubba Watson er en seriøs gevinst denne uge til odds 40.0. Med vægten lagt på lange slag og bolddrejning på en bane med vidtrækkende fairways vil Bubba være at finde på min radar. Han missede cuttet sidste uge, men hans generelle statistik på TPC Boston er også langt fra smigrende. Tidligere lød Bubbas opadgående formkurve på 23-19-11-10 i fire af de største golf-turneringer, og amerikaneren kan være klar til at eksplodere til et meget generøst odds i denne uge. Bubba giver 8.0 for en placering mellem 1 og 5.

Jim Furyk er en af de spillere, der har en fantastisk statistik omkring TPC Sawgrass, og han spillede sig ind på David Loves Ryder Cup-hold denne uge. Jim fik en top 15 i Deutsche Bank, og nu er presset taget af hans skuldre. Furyk udmærker sig med sine lange jern og rangerer i år som en bemærkelsesværdig nummer fem, hvad angår kortest afstand til hullet. Derudover er han nummer seks inden for "scramble" og ser stærk ud i forhold til Crooked Stick. Jim lander på 45.0 for sejren og 9.0 på en top 5-placering.

Hvis vi fortsætter vores tema om specialisterne fra TPC Sawgrass, så bliver vi nødt til også at nævne Matt Kuchar. Kuchar har delvist bevæget sig under radaren siden sin sejr ved The Players Championship tidligere på året, men han formåede stadig at snige sig ind i top 10 i The Open og i Bridgestone Invitational. Den stabile amerikaner ankommer til BMW rangeret som nummer 34 inden for "ball-striking" og nummer syv, hvad angår den korteste afstand til hullet, og i weekendens Deutsche Bank opnåede han 68-68. Han ser ud til at være sat for højt til odds 50.0 for sejren og 10.0 på placeringen i top 5.

Outsideren

Vi skal også lige nå at nævne Martin Laird, der gav Kuchar kamp til det sidste ved Sawgrass. Laird opfylder uden tvivl succeskriterierne på denne bane, og han er et væddemål værd til odds 125.0 for sejren eller 20.0 for top 5.