A-VM Ishockey: Skadesplagede svenskere er storfavoritter mod Italien


Søndag tabte Sverige for første gang ved dette års VM-slutrunde. Canada besejrede svenskerne med 3-2 efter forlænget spilletid, og nu venter den sidste gruppespilskamp for Tre Kronor, inden slutspillet kan begynde. Italien er modstanderen i opgøret, hvor Sverige har en teoretisk chance for at snuppe førstepladsen i gruppen. Det kræver en sejr over Italien samt norsk sejr eller uafgjort mod Canada. Anders Nilsson, som har spillet formidabelt i målet, får en pause, hvilket baner vejen for VM-debut til Joachim Eriksson.

Sverige er - som der står herover - kæmpefavoritter i kampen mod Italien med odds 1.03. Oddsene på første periode ser ud som følger:

Italien 10.00
Uafgjort 4.25
Sverige 1.30

Det svenske hold døjer med en del skader. Både Daniel Rahimi og Jonas Ahnelöv har måttet forlade truppen, og nu risikerer Sveriges topscorer, Joakim Lindström, også at misse resten af slutrunden. Forward-stjernen misser som minimum mandagens opgør mod italienerne, men har en mulighed for at blive sin forstrækning kvit før kvartfinalerne.

"Jeg håber helt klart at kunne spille kvartfinalen. Jeg vil gøre alt for at få det så godt som muligt så hurtigt som muligt", siger Lindström til Sportbladet.

NHL-stjernerne Gustav Nyquist og Mikael Backlund er dog klar til at true italienernes mål, og de to har henholdsvis odds 2.35 og 2.20 som målscorere.

I den anden ende bliver det spændende at se, om Eriksson kan holde nullet i sin VM-debut. Svensk sejr uden indkasserede mål kaster odds 2.16 af sig.

Se vores odds på kampen mellem Danmark og Frankrig, der spilles mandag eftermiddag!