Boksning: Mikkel Kessler vs. Brian Magee


Lørdag aften møder den danske Viking Warrior, Mikkel Kessler, den nordirske veteran og forsvarende WBA-mester, Brian Magee, på hjemmebane. Det er umiddelbart et lidt meningsløst overgangsbælte, Magee er i besiddelse af, eftersom Andre Ward er WBA Super Champion, men vinderen af denne kamp får et værdifuldt forsøg mod selvsamme Ward.

Magees karriere er inde i en slags "indian summer" efter sejre over Jaime Barboza og en choksejr på knockout over danske Rudy Markussen - endda på dansk jord. Magee er venstrehåndet, går godt på kroppen af modstanderen og har glimrende kraft i sine slag.

Hans problem er, at han lørdag står over for en elitebokser i form af Kessler. Danskeren er en aggressiv, godt skolet hardhitter med et effektivt jab, der straffer sine modstandere med en lige højre og et nådesløst venstrehook. Selvom han slås med forudsigelig rytme og ikke er så skarp i defensiven, så er det meget få boksere, der kan hamle op med Kessler. Han slog Carl Froch efter en relativt tæt, men alligevel klar afgørelse, og de to eneste nederlag er kommet mod Joe Calzaghe og Andre Ward, der begge står på tærsklen til at komme i Hall of Fame.

Magee er en god bokser, der dog altid har tabt, når han har forsøgt at tage skridtet op blandt de allerbedste i verden, og jeg kan ikke forestille mig, hvordan han i en alder af 37 skal undgå at få tæsk i Kesslers egen baghave. Kessler er fortsat ubesejret herhjemme, og det venstrehook, der slog Allan Green bevidstløs i vikingens seneste kamp, beviste, at styrken stadig er der.

De fleste boksere går ikke tiden ud mod Kessler. Bute og Froch knockoutede begge Magee sent i kampen, og jeg satser på, at Kessler gør det samme lørdag aften. Kesslers motivation er en selvfølge, da en sejr over Magee som sagt vil bane vejen for en revanchekamp mod Ward. Knockout fra Kessler giver odds 1.57, og det er mit spilforslag. Magee bokser godt, og han er parat, men på dette niveau vil hans mangler altid blive afgørende.