La Liga: Real Sociedad tvunget til sejr i Almeria


29. spillerunde i La Liga afsluttes mandag aften med en sen kamp på Estadio Juegos Mediterraneos, hvor værterne fra Almeria tager imod baskerne fra Real Sociedad. Mens hjemmeholdet forsøger at overleve i den bedste spanske række, drømmer udeholdet om Champions League.

Almeria befinder sig efter en ellers fin sæsonstart på næstsidstepladsen i La Liga (kun Real Betis er dårligere). Det er rigtigt, at nedrykningsstregen blot er to point væk i form af Getafe, og at klubben fra Andalusien med en sejr kan springe tre pladser frem, men de rødhvide er i krise med tre på hinanden følgende nederlag og fire nederlag i alt i de seneste fem ligakampe.

På eget græs har Almeria indtil videre vundet fire gange, mens fire hjemmekampe er endt uafgjort, og fem er tabt. Mandag aften må hjemmeholdet undvære angriberen Rodri, der er i karantæne. Han erstattes af Zongo.

Real Sociedad vandt senest 1-0 på hjemmebane mod Valencia, men de to foregående nederlag til Sevilla og Rayo Vallecano kan meget vel i sidste ende koste baskerne en plads i Champions League-kvalifikationen. Lokalrivalerne Athletic Bilbao er ni point foran, og nu skal Sociedad ydermere bekymre sig om Sevilla, der med søndagens sejr over Osasuna har ét point mere end de blåhvide.

På udebane har Real Sociedad vundet fire gange, mens fire opgør er endt uafgjort, og fem er tabt. Karantæneramte José Angel er ude, og i angrebet satser gæsterne på, at spydspidsen Agirretxe kan klare paragrafferne med offensiv støtte fra Vela, Prieto og Griezmann.

I det omvendte opgør vandt Real 3-0 på hjemmebane, men Almeria har tidligere givet topholdene problemer foran eget publikum. Gæsterne er naturligvis favoritter i en mandagskamp, hvor vi forventer under 2.5 mål til odds 1.83.