Laudrup vil starte en stille revolution i SwanseaHvad vil Michael Laudrup-æraen betyde for Swansea City? Lige nu byder den på begejstring, og det er forståeligt. Det er sjældent, at en klub med Swanseas ressourcer kan ansætte en attraktiv træner som Laudrup for ikke at tale om at følge ansættelsen op med adskillige indkøb fra udlandet. Dette burde føre til en af de mest interessante sæsoner i klubbens historie.

Danskerens ankomst var et udtryk for formand Huw Jenkins’ intention om at fortsætte de idealer, der blev lanceret af Roberto Martinez og sidenhen ført videre af Brendan Rodgers. Han står også for en lignende tilgang til spillet med fokus på boldbesiddelse, gennemtænkte afleveringer og klogskab på banen. Forskellen er, at Laudrup tydeligvis ikke kun er i Wales for at fortsætte det, der blev efterladt af en anden træner; han er her for at tilpasse systemet og gøre det mere solidt.

I løbet af sin tid i Getafe og Mallorca – førstnævnte med stor succes, sidstnævnte i mindre grad – kombinerede Laudrup defensiv soliditet med listighed i offensiven. Hans spillere arbejdede som en enhed for at forsvare føringer og kvæle modstanderne, mens de angreb med mange mænd og slog til i de vigtigste områder af banen.

Swanseas styrke i luftrummet har muligvis ladet en del tilbage at ønske under både Martinez og Rodgers, og det er det, der gør to af hans indkøb ekstremt interessante. I midterforsvareren Chico har han fundet en hård fyr, der er i stand til at dominere i hovedspillet, og som fylder meget i forsvaret. Han er også god med bolden og vil forsøge at få bolden ud af forsvarszonen med en elegance, der er en defensiv midtbanespiller værdig.

Så er der Michu – en høj spiller, der er god både med hovedet og fødderne. Han er kendt for sin målfarlighed og sit overblik i feltet. Uden for feltet arbejder han godt med ryggen til mål og sørger for, at angrebsspillet flyder. Begge er kloge indkøb til en pris på under 18,5 millioner kroner hver. De vil tilføre noget til den stil, der gav Swansea så meget succes sidste sæson.

Laudrup har også erhvervet sig Jonathan De Guzmán – en atletisk og teknisk dygtig midtbanespiller, der kan bruges som almindelig offensiv midtbanespiller eller som en boks-til-boks-spillende arbejdshest. Hvis Joe Allen forlader klubben, vil De Guzmán være hans mest oplagte afløser.

Laudrup gør klogt i at lytte til det gamle mundheld: Lad være med at reparere noget, der ikke er i stykker. Swanseas mål er at udvikle sig, og det er det mest imponerende ved den seneste aktivitet i klubben. Danskeren har altid været fan af Premier League, så han vil være opmærksom på alle nuancerne. Alt tyder på, at dette kunne gå hen at blive en underholdende æra – og også en succesfuld en af slagsen.

Unibet tilbyder en masse forskellige spil, der har med Laudrups ansættelse i Swansea at gøre. Hvis du tror, at danskeren vinder pokaler i sin første sæson, så kan du spille på, at han vinder Carling Cup’en til odds 25,00 og FA Cup’en til odds 50,00. Der er ikke noget, Swanseas fans ville elske mere end at tage fusen på Rodgers, der forlod dem, og du kan spille på, at Liverpool slutter under det walisiske mandskab til odds 7,00.