Old Europe: Lille-salg står i manuskriptet


Michel Seydoux overtog Lille i 2004, og det var således også i hans regeringstid, at klubben i 2011 vandt sit første franske mesterskab i mere end 50 år.

Men netop i Lille lurer den næste udenlandske fare måske, for med et mesterskab følger et vist forventningspres.  Allerede i efteråret 2012 kunne franske medier berette om de indledende øvelser til et salg. Seydoux havde således hyret ekstra advokatbistand, der kun kunne opfattes som et tegn på, at en overtagelse fra andetsteds lå i kortene.

Seydoux fortalt til sportsavisen L’Equipe, at han i første omgang ledte efter ”en partner”, fordi det var den eneste måde, hvorved klubben kunne forblive konkurrencedygtig og vokse - en slet skjult henvisning til det faktum, at PSG – og sidenhen også Monaco – er af en finansiel kaliber, hvor ingen andre franske klubber kan være med.


Seydoux, der i parentes bemærket er en af Frankrig største filmproducenter, har indrømmet, at fodbold i virkeligheden ikke er hans største passion - det er derimod filmen. Bien sûr. Modsat forholder det sig for hans bror, Jerome, der sidder i bestyrelsen for Olympique Lyon.

Det, der interesserer Michel Seydoux, er at bygge noget op; og man kan vel med rette sige, at det at vinde det franske mesterskab for første gang i en menneskealder på mange måder er kronen på værket i netop den øvelse.

”Jeg er passioneret omkring mit arbejde, men jeg har ikke lyst til at gøre den samme ting to gange”, er Seydoux citeret for at sige.

Selvom Seydoux og Lille er lidt af en succeshistorie, så er der i hans tilfælde ikke det samme årelange tilhørsforhold til klubben som i Rennes eller i Marseille. For ham var det i grunden mere udfordringen, der talte.

Michael Seydoux vil den dag i dag være villig til at satse på en kunstnerisk (fransk!) film, der taber penge, end han vil smide millioner efter en dyr verdensstjerne til sit fodboldhold.


Uagtet at hans familieformue skulle være på over otte milliarder kroner, er han bare for meget kunstner til at ville køre et moderne fodboldprojekt helhjertet. For ham består mesterværket i at have gjort OSC Lille til en seriøs spiller i fransk fodbold med europæiske ambitioner. Herefter vil han igen hellige sig filmkunsten og overlade klubben til andre.

Emirer fra Qatar og Emiraterne nævnes allerede som de oplagte købere af Lille, der så måske vil kunne tage kampen op med Paris Saint-Germain og Monaco.