Serie A-spil: Catania vs. Udinese


Catania 3.8, uafgjort 2.1, Udinese 2.9

Fire hold har stadig mulighed for at få tredjepladsen i den sidste weekend i Serie A-sæsonen, men kun et hold har kontrol over sin egen skæbne. Udinese har blot brug for uafgjort mod Catania for at være sikker på en plads i næste sæsons Champions League-kvalifikation.

Det er et velkendt scenarie for spillerne fra Friuli. I den seneste sæson gik de også ind til runde 38 og havde brug for blot et point for at få fingrene i Italiens sidste plads i Champions League – dengang var det dog fjerdepladsen og ikke tredjepladsen, de jagtede. Ved den lejlighed kæmpede de sig til en målløs uafgjort mod Milan. Træner Francesco Guidolin mener, at Catania udgør en sværere forhindring.

”Denne gang bliver det meget sværere. Det er vigtigt, at vi får det ind i vores hoveder”, fortalte Guidolin til journalisterne, og hvis der var et strejf af udspekuleret drilleri i ordvalget, så er der samtidig også grund til at tro, at en kamp mod midterholdet Catania kan blive vanskeligere end en kamp mod en modstander, der allerede var kronet som mester. Vigtigst af alt: Kampen mod Milan blev spillet i Udine; denne weekends kamp bliver spillet på Sicilien.

Mens Udinese kun har tabt seks hjemmekampe i de seneste to sæsoner, er holdet blevet slået 16 gange på udebane. Catania har på trods af sin beskedne placering i tabellen vundet 20 ud af 37 kampe på Stadio Angelo Massimino i den samme periode.

Catania har generelt ikke været nogen prygelknabe i denne sæson, hvor holdet har indsamlet sit højeste antal point nogensinde i Serie A og på et tidspunkt så ud til at være i stand til at spille med om en plads i Europa League. Det kunne dog godt være det rette øjeblik for Udinese at møde dem. Vincenzo Montellas mandskab har på det seneste set ud til at have fjernet foden fra speederen og har ikke været i stand til at vinde i de seneste fire kampe. Francesco Lodis karantæne betyder også, at de må undvære deres mest effektive pasningsspiller på midtbanen.

Udinese må også selv undvære mindst en nøglespiller i form af den offensive wing Mauricio Isla, der har været ude siden februar med en knæskade. Giampiero Pinzis tilstand er også tvivlsom, men holdets vigtigste spiller vil være at finde på banen. Antonio Di Natale, der har scoret 79 mål i løbet af de seneste tre sæsoner, kunne få sin sidste optræden nogensinde for klubben.

Di Natale skabte panik, da han efter sidste uges sejr over Genoa udtalte, at ”jeg vil spille EM og derefter stoppe”. Han har senere trukket lidt i land og sagt, at han ikke vil beslutte sig, før EM er slut, men der er en betragtelig mulighed for at han vil forlade fodbolden. Di Natale er dybt berørt af sin nære ven Piermario Morosini død på banen under en kamp for Livorno i sidste måned, og man forstår på Di Natale, at han er i gang med at revurdere sine prioriteter.

Det er svært at forestille sig, hvordan Udinese vil klare sig uden ham. Di Natales 22 mål i denne sæson udgør næsten halvdelen af klubbens scoringer. Den næstmest scorende spiller på holdet, Dusan Basta, har lavet fem. På den anden side: Guidolin har ført klubben op på kanten af tredjepladsen – en plads bedre end sidste sæson – selvom man sidste sommer måtte sige farvel til Alexis Sánchez, Gokhan Inler og Cristian Zápata.

Det eneste, der betyder noget nu, er, at Di Natale vil være til disposition på søndag, og hvis du overvejer at spille på målscorere, vil han være det åbenlyse valg. Catania har dog en stærk defensiv statistik på hjemmebane, hvor man kun har lukket 13 mål ind i 18 kampe. Mod Udinese, der har præsteret tre clean sheets på stribe, og som bare skal have en uafgjort, kan det udvikle sig til en forsigtigt spillet kamp. En indsats på under 2,5 mål til odds 1,9 eller endda under 1,5 til 4,1 ville give mening - lige så vel som en indsats på, at begge hold scorer til 2,5.