Spil på spansk fodbold: La Liga-sæsonoptaktEn ny La Liga-sæson er over os, og fokus vil være på, om Barcelona kan generobre tronen fra Real Madrid, eller om José Mourinhos mænd sætter sig på den for andet år i træk. Andre steder vil vi opleve en skrap dyst om Champions League- og Europa League-pladser, der involverer hold som Valencia og, på trods af en turbulent sommer, Málaga.

Lad os tage et kig på de største kandidater til at få succes:

Real Madrid

De regerende mestre var næsten maskine-agtige i sidste sæson i deres jagt på mesterskabstrofæet, som de mente hørte til i deres hænder, og de har ikke tænkt sig at afgive det uden kamp. Det har været småt med aktiviteten på markedet, selvom Luka Modric’ transfersaga nærmer sig sin afslutning. José Mourinho er tydeligvis tilfreds med stammen på holdet og vil i stedet satse på at finjustere de sidste fejl, deres system havde. Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuaín og Karim Benzema vil igen gå efter at blæse gennem ethvert forsvar, der stiller sig op foran dem, for endnu en gang at hjemføre den titel, som de ligger til at vinde til odds 1,80.

Bedste spil: Cristiano Ronaldo scorer mellem 26 og 35 ligamål til odds 3,20.

Barcelona

De har mistet deres titel, er væltet af Champions League-tronen, og de har mistet deres leder Pep Guardiola. Men under ledelse af Peps betroede Tito Vilanova bevæger Barcelona sig nu ind i en lovende ny æra. Selvtilfredshed, træthed og måske en mangel på variation stod i vejen for katalanerne i sidste sæson, men de vil gå efter at gøre det godt igen øjeblikkeligt. Jordi Alba, en åbenbaring for Spanien ved EM 2012, vil overtage rollen som venstre back. Andetsteds vender en vis David Villa tilbage fra sin skade, mens ham Messi stadig er på spil og netop fyldt blot 25.

Bedste spil: David Villa er tilbage og ivrig efter at komme i gang igen, så spil på, at han netter mellem 16 og 20 gange i ligaen til odds 3,50.

Valencia

Ny træner, flere nye spillere og endnu et stort navn, der er rejst væk: Valencia vil endnu en gang lægge fra land med en vag ambition om at forstyrre Madrid-Barca-duopolet. Lige nu ser dette dog umuligt ud, og i stedet vil de ganske enkelt skulle fokusere på at reducere afstanden og cementere tredjepladsen. Roberto Soldado vil true ethvert forsvar, og han er stadig at finde på Mestalla.

Bedste spil: Hvis man ser bort fra Barcelona og Real Madrid, så slutter Valencia højest af de øvrige hold til odds 2,4.

Málaga

Sommerens samtaleemne i Spanien, men af alle de forkerte grunde. Ligeså snart fejringen af deres højeste ligaplacering nogensinde og Champions League-kvalifikationen havde lagt sig, ramte katastrofen. Pengestrømmen, der blev pumpet ind af ejerne fra Qatar, stoppede med at flyde, og Málaga blev nødt til at sælge sine værdier. Santi Cazorla, deres bedste spiller, smuttede til Arsenal, mens den stærke angriber Solomon Rondón tog til Rubin Kazan. Rygter om klubben florerer stadig og truer med at skygge for præstationerne på banen.

Bedste spil: Málaga slutter med færre end 54,5 point til odds 1,85 (de sluttede med 58 sidste sæson).

Atlético Madrid

Atlético har længe været kendt for ofte at skifte trænere, men nu har de fundet den rette mand i Diego Simeone. Hans ansættelse tidligt sidste sæson inspirerede klubben i Europa League og førte også til stærkere præstationer i den hjemlige liga. Nu kender han holdet bedre og vil gå efter at nå endnu større mål. De vil have Valencia i kikkerten og med navne som Falcao, Arda Turan og Adrián, der er blevet i klubben, vil de være stærke aspiranter til Champions League-pladserne.

Bedste spil: Atlético ligger til odds 1,80 på at slutte i top 4.

Athletic Bilbao

Det er ikke den bedste start på sæsonen, når dine to bedste spillere annoncerer deres afgang. Men nu, hvor Javi Martinez er taget til Bayern München, og Fernando Llorente også ser ud til at forlade Bilbao, er det denne situation, der tårner sig op foran Marcelo Bielsas mandskab, som nu ser ud til at ende i frit fald. Dermed vil deres fantastiske 2011/2012-sæson blive vanskelig at gentage. For at komme tilbage er Bielsa nødt til at finde en anden spillemåde, der kan skaffe de nødvendige resultater

Bedste spil: Athletic har odds 1,85 på at slutte med færre end 57,5 point i denne sæson.