Superligaen: AaB-toget kører sønderjysk bundprop over


Med sejren over FC Midtjylland meldte AaB sig for alvor ind i mesterskabskampen, og man kan ikke andet end lette på hatten over det arbejde, som cheftræner Kent Nielsen har præsteret med den talentfulde trup i Aalborg. Nordjyderne har nu spillet 10 kampe uden at tabe i Superligaen og kan med rette kalde sig Danmarks mest formstærke mandskab.

I den tidlige søndagskamp skal de bolsjestribede aalborgensere en tur til Haderslev, hvor tabellens bundprop og nedrykningskandidat numero uno, SønderjyskE, venter. Efter en højst overraskende 4-0-sejr på udebane mod FC Vestsjælland i forårspremieren er sønderjyderne gået i stå og står nu noteret for ét point i de seneste tre kampe.

Statistisk set er der ikke meget, der tyder på, at de lyseblås held vender søndag eftermiddag, hvis man kigger på de seneste par år; Haderslev-klubben har således tabt begge kampe mod AaB i denne sæson med en margin på to mål, og kun én gang ud af de seneste fem indbyrdes opgør er det lykkedes Lars Søndergaards tropper at besejre nordjyderne.

Hjemmeholdet har et åbenlyst problem med at få puttet bolden i kassen; blot ni mål er det blevet til på eget græs, og ser vi på den samlede målscore over hele sæsonen, så har søndagens modstander, AaB, scoret næsten dobbelt så mange mål (40) som SønderjyskE (22).

Det hører dog med til historien, at AaB har tabt fire af sine 10 udekampe i denne sæson, hvilket må siges at være noget atypisk for en mesterskabskandidat. Af holdene i den øverste halvdel af Superligaen er det således kun Esbjerg, der har tabt flere kampe på fremmed græs (6 ud af 10).

AaB bobler af selvtillid i øjeblikket, og vi kan simpelthen ikke få øje på overraskelsespotentialet i dette opgør. Odds 2.15 for 2-tallet er i den kontekst ganske spilbart, og for de risikovillige kan det også være en idé at satse på AaB-sejr med handicap -1 til odds 4.10.

Spilforslag:
Sats på, at AaB vinder til odds 2.15