Superligaen: FCN og OB går på vinterpause med et point hver


FC Nordsjælland 2.00 Uafgjort 3.45 OB 3.65 (Kickoff fredag 18:30)


Selvom FC Nordsjællands forsvarende sølvvindere har fået point i syv af de seneste otte ligakampe og er ubesejret i de seneste tre runder, ligger Tigrene fra Farum stadig og roder rundt i bunden af Superligaen - på 10. pladsen.

Fredag skal Kasper Hjulmand (billedet herover) & Co. forsøge at tage et hop opad i tabellen med en sejr over OB.

De Stribede fra Fyn har tabt to af deres seneste otte kampe, men kommer i modsætning til FCN med en sejr i bagagen fra den seneste runde, hvor OB overraskende tæskede AGF 4-1. To sejre i ni udekampe er dog en statistik, der helst skal forbedres set fra Troels Bechs synspunkt.

FCN er til at tale med i øjeblikket, og det er en udekamp som denne, OB skal vinde, hvis der reelt skal være håb om at hænge på i toppen for fynboerne. OB ligger pt. nummer fem med fem point op til top-3, hvor FC Midtjylland, AaB og FC København skraber masser af point sammen.

OB har historisk set haft krammet på FCN, når kampene er spillet hjemme i Odense. I Farum kniber det mere for traditionsklubben fra landets tredjestørste by; her har OB kun vundet fire gange i 14 forsøg, mens værterne har vundet seks.

Vi skal da også over tre år tilbage i tiden for at finde den seneste ligasejr til OB i Farum. Dengang vandt fynboerne 4-1. Norske Espen Ruud er den eneste af de fire målscorere, der stadig er at finde i Odense-klubben. Siden dén kamp har klubberne spillet uafgjort to gange i Farum, mens hjemmeholdet senest tog stikket hjem med en sejr på ... ja, 4-1.

FCN og OB har mødt hinanden én gang tidligere i denne sæson; sidst i august vandt OB 1-0 på eget græs takket være en sen scoring af Jeppe Hansen.

Der er tale om en meget vigtig kamp for begge hold, sådan som det ofte er tilfældet i den sidste spillerunde før vinterpausen. Det er bittert at gå i vinterhi med en lussing, og vi tror da også, at det ender med en pointdeling, som begge klubber i en snæver vending godt kan leve med.

Det vil i så fald være OB's femte uafgjorte udekamp ud af 10, mens det for hjemmeholdets vedkommende vil være det tredje X i træk i Superligaen. 1-1 (7.00) eller 2-2 (12.50) lyder som sandsynlige resultater. 

FCN tager på kampdagen stilling til, om Martin Vingaard, Pascal Gregor og Michael Jakobsen er klar til at spille. De skadede Uffe Bech, Andreas Laudrup, Kasper Lorentzen og Søren Christensen er helt sikkert ikke med. OB er fortsat uden Anders Møller Christensen, Bashkim Kadrii og David Löfquist.

Ingen af de to hold har spillere i karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.45
 


Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet!