Superligaen: Optakt til lørdagskampen FC Midtjylland-SønderjyskE


FC Midtjylland 1.82 Uafgjort 3.60 SønderjyskE 4.10 (Kickoff lørdag kl. 17:00)
 

Sønderjyske har fået flere point (16) på udebane i denne sæson, end lørdagens hjemmehold, FC Midtjylland, har skrabet sammen foran eget publikum (14). Det er derfor en flok ulve, der bør gå ind til kampen med følelsen af, at der er meget at revanchere. En ottendeplads med fire point ned til nedrykningsstregen er ikke just, hvad de ambitiøse midtjyder havde tænkt sig før denne sæson, og alt andet end en sejr over en anden potentiel nedrykningskandidat, SønderjyskE, vil som udgangspunkt være en skuffelse.

"Det er en meget vigtig kamp. Det er nemt at se i tabellen, hvad den betyder. Derudover er det en premierekamp, hvor der vil være nerver på hos begge hold", siger FCM's anfører, Kristian Bak, til klubbens hjemmeside.

Begge hold fik point med fra efterårets sidste runde. Mens SønderjyskE hjemme spillede 2-2 med Brøndby IF, var der fuld gevinst til FCM i udekampen mod AC Horsens, der blev vundet med 2-0.

Bladrer vi i historiebøgerne, ser vi, at FCM har vundet ni af de i alt 19 indbyrdes opgør mod sønderjyderne. Ud af de seneste otte opgør har midtjyderne snuppet sejren i fire tilfælde. I efterårets kamp i Herning fik SønderjyskE imidlertid en overraskende udesejr på 3-1, så der er også en revanche på spil for hjemmeholdet lørdag.

FC Midtjylland kan glæde sig over igen at have den gamle målræv Frank Kristensen med i truppen. Han er blevet hentet tilbage fra Randers, og det er træner Glen Riddersholms håb, at målnæsen er intakt. Ulvenes angribere har generelt været uskarpe i denne sæson, hvor midtbanespiller Mads Albæk er klubbens topscorer med seks scoringer. Med folk som Igboun, Janssen (ikke med i truppen til kampen) og Duncan til rådighed er det selvfølgelig ikke tilfredsstillende.

SønderjyskE har vinket farvel til den dygtige midtbanemand Conor O'Brien, der er rejst til Farum og FC Nordsjælland. Det var en spiller, der betød meget for sønderjyderne i det centrale midtbanerum, og det skal blive spændende at se, hvordan spillet kommer til at fungere uden amerikaneren.

Spilværdien ligger umiddelbart på uafgjort til odds 3.60, og det er da også sandsynligt, at det går hen og bliver en ganske tæt og fighterbetonet dyst. Ikke desto mindre bør hjemmeholdet have, hvad der skal til for at tage de tre point og dermed tage et godt skridt væk fra nedrykningskampen.

Gæsterne må muligvis undvære profilerne Lasse Vibe og Eyjolfur Hedinsson, der begge døjer med skader. Det samme gør Niels Lodberg, Adigun Salami og Florian Hart. Ingen af holdene har spillere i karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at hjemmeholdet vinder til odds 1.82 - evt. med et enkelt mål til odds 3.65.
 

Klik her for at spille på kampen mellem FC Midtjylland og SønderjyskE.