13 forudsigelser for tennisåret 2013: Ikke længere Nadal mod Federer


Det 13. år af det tredje årtusind vil bringe uheld for nogen og held for andre på ATP- og WTA-touren. Her er vores 13 spådomme for '13...

Årest mest frustrerede spiller:

Hvis Rafa Nadal ønsker en topplacering i tennishistorien, så skal han udfordre Roger Federers Grand Slam-statistik, og det frustrerende er, at det ikke er sikkert, at hans krop tillader det.

Schweizeren har vundet 17, men han vil få svært ved at udbygge den statistik i 2013.

Rafa har derimod vundet 11 Grand Slams og er kun 26 år gammel. Men for at vinde en 'major' bliver han nødt til at putte enormt pres på sit svage knæ. Regn med periodevist fantastisk spil kombineret med lange skadespauser.

Den mandlige spiller man skal holde øje med:

23-årige japanske Kei Nishikori er på vej mod stjernerne. Sidste år nåede han kvartfinalerne i Australian Open og OL. Forvent, at han endnu en gang kommer langt i Australien. Nishikori giver odds 25.00 på at kunne løfte The Norman Brooks Challenge-trofæet.

Årets mest skuffende mandlige spiller:

Den unge australier Bernard Tomic uden tvivl. Det forgangne år var et annus horribilis, hvor hans avancementer videre end til anden runde var lige så sjældne som en hønes tænder.

Det kom også til uenigheder med farmand, beskyldninger om kampe, der blev tabt med vilje, og adskillige problemer med politiet.

Han bliver nødt til at blive moden hurtigt. Men det sker ikke i år.

Den kvindelige spiller man skal holde øje med:

Se godt på Taiwans bedste singlespiller, Su-Wei Hsieh. Sidste år hoppede hun fænomenale 147 pladser op på WTA-ranglisten og vandt to titler på vejen.

Det eneste problem er, at hun ikke er nogen årsunge: Hun fylder 27 denne uge. Derfor skal det være i år.

Wimbledon-vinder:

Nu om dage skal den britiske darling Andy Murray bare klø sig i skridtet, før en hel nation jubler. Forestil dig den hjemmebanefordel, han får på banerne på SW19 til sommer.

Nu eller aldrig for Wozniacki:

Det kan være meget fin at være en ægte "golf-WAG", men hvis den tidligere danske verdensetter, Caroline Wozniacki, vil sætte en stopper for sit fald ned ad ranglisten, så skal hun bruge mindre tid på at kissemisse med Rory McIlroy og mere til på sin tennis.

Det kan dog være svært, når din kæreste er mere end 115 millioner kroner værd.

Djokovic vil skifte tøjsponsor:

Han ser faktisk ret cool ud i sit Uniqlo-outfit, og han er endnu ikke et år henne i sin femårs-aftale.

Men store sportsmærker som Nike og Adidas kan ikke leve med, at verdens bedste spiller render rundt i et hvilket som helst gademærke. På et eller andet tidspunkt i 2013 vil en af de to giganter købe ham fri.

Ikke flere Nadal-Federer-finaler:

Selvom det lyder trist, så er det meget usandsynligt, at vi nogensinde kommer til at se Federer og Nadal stå over for hinanden i endnu en Grand Slam-finale.

Førstnævnte nærmer sig pibe-og-sutsko-alderen, mens sidstnævntes ganske enkelt ikke kan regne med sit knæ længere.

Davis og Fed Cup vil annoncere grundlæggende forandringer:

Efter flere års tøven bliver det internationale tennisforbund (ITF) nødt til at ændre sine internationale turneringers format - hvad som helst det kræver at få verdens bedste spillere med igen.

ITF vil annoncere sine nye planer, før året er omme. Et trofæ, der kan være ombord på et fly, er dog valgfrit.

Bryllupsklokker:

Andy Murray vil fri til sin kæreste, Kim Sears, og en bryllupsdato vil komme på plads i 2014.

Der vil være en længere forlovelsesperiode, hvor Kim vil rende rundt i massevis af dyre mærker og blive overfaldet af paparazzi'er, så snart hun går ud for at købe lidt mælk.

Farvel til gluten:

Djokovic droppede sit indtag af gluten, hvorefter hans spil nåede nye højder. Andy Murray fulgte efter, og det samme gjorde den tyske spiller Sabine Lisicki.

Når det kommer til de ekstra par procenter, så er tennisspillere som lemminger. Så regn med, at endnu flere spillere bliver glutenfri i 2013.

Test for ulovlige stoffer vil fortsat være under standard:

Hvis vi vil fange dopingsynderne, så skal vi snuppe deres tis, når de mindst venter det. Det betyder overraskelsestest derhjemme, når spillerne har fri.

Problemet er, at den form for test koster ITF rigtig mange penge, og de instanser, der donerer penge, ønsker under alle omstændigheder ikke at miste deres topspillere på grund af lange karantænestraffe.

Djokovic får et kæleæsel:

Du har måske hørt, at Djokovic har opkøbt alt det æselost, der er på lager i verden. Det viser sig, at han er ved at åbne en kæde af restauranter i Serbien, og at han har brug for denne type ost som en delikatesse.

Al æselost produceres på en gård vest for Beograd. Gårdejeren vil naturligvis give Djokovic et af sine æsler som tak.