ATP i Barcelona: Andujar og Montanes avancerer


ATP World Tour bevæger sig fra Monte Carlo til Bukarest og Barcelona i Uge 17, hvor de europæiske grusturneringer fortsætter. Det mest højprofilerede event denne uge finder sted i Barcelona, hvor folk som Rafa Nadal og David Ferrer står øverst på programmet i ATP 500-turneringen. Janko Tipsarevic og Gilles Simon fører an i seedningen i Bukarest.

Mandagens program i Bukarest byder på de resterende kvalifikationskampe samt tre kampe i første runde, mens man i Barcelona spiller hele 10 kampe i første runde. I sidste års turnering i Bukarest vandt syv outsidere i de 12 førsterundekampe, mens der i 2012 i 24 førsterundeopgør i Spanien blot var to favoritter, der tabte - og det var i kampe, hvor oddsene ikke var milevidt fra hinanden. Så hvis du kan lide at satse på favoritterne, så kan Barcelona være stedet for dig.

Pablo Andujar bør være en af de spillere, der vil kæmpe hårdt for at gøre en god figur i denne uge. Valencia-indbyggeren er røget alarmerende langt ned gennem ranglisten efter en dårlig stime, der strækker sig helt tilbage til US Open sidste sommer, og da han ikke var i stand til at forsvare sine ranglistepoint i Casablanca, så dumpede han ned til omkring nummer 100 fra en plads som nummer 33 i september.

Men han viste forbedret form sidste uge i Monte Carlo, hvor han vandt tre kampe, før det blev til nederlag til Philipp Kohlschreiber i en kamp, hvor spanieren ellers var foran. Kan han fortsætte stilen, så går han videre mandag på bekostning af Grega Zemlja.

Sloveneren har masser af erfaring på gruset på challenger-niveau, men det er sjældent, han spiller på tour-niveau på grus. Hans to sejre over miniputter i Casablanca for et par uger siden var hans første succeser på tour-niveau på grus siden French Open 2010.

Endnu en spansk grusspiller, der bør ende i anden runde, er Albert Montanes. Fyren fra Barcelona bør være for stærk på det røde grus for Ricardas Berankis, der foretrækker en hurtigere overflade. Litaueren slog ganske vist Tommy Haas på det nordamerikanske grus i Houston senest, men han har ikke meget erfaring med dette underlag. De par sejre han fik i Texas, var rent faktisk hans første i en hovedturnering på grus på Tour'en.

Montanes' karriere lakker mod enden, men han har stadig, hvad der skal til for at snøre udmærkede spillere på grus, hvilket han viste, da han i sidste uge i Monte Carlo slog Gael Monfils. 1.63 er en fin pris på, at han besejrer Berankis mandag eftermiddag.

Spilforslag:
Sats på, at Andujar slår Zemlja til odds 1.60
Sats på, at Montanes slår Berankis til 1.60