ATP-tennis: Federer og Tipsarevic får deres at se til i Gstaad


Torsdag i Uge 30 på ATP-Touren byder på 14 kampe i Gstaad, Umag og Atlanta.

Onsdag var en dårlig dag på kontoret for mig, hvilket blev eksemplificeret af Albert Moontanes, der i Umag besejrede den førsteseedede Richard Gasquet for første gang i otte forsøg. Når du har favoritter, der falder sammen, og folk som Christian Harrison, der vinder, så er det bare ikke din dag.

Endnu mere bizart er det, at alle 15 favoritter har vundet i Gstaad indtil videre, hvilket er fuldstændig atypisk for en ATP 250-turnering, og det er ikke noget, der har hjulpet alle os, der er på jagt efter spilværdi. Det kan da ikke fortsætte i dag, vel?

De resterende kampe fra anden runde spilles i Gstaad torsdag, og her får vi blandt andre den schweiziske stjerne Roger Federer at se.

Fed har ikke spillet i denne turnering siden 2004, hvor han slog Igor Andreev i finalen efter fem sæt, og hans åbningskamp ni år senere er mod Daniel Brands, som Federer slog i Hamburg sidste uge.

Man kan argumentere for, at de hurtigere forhold vil passe den hårdtslående Brands bedre, men han har ikke vist meget i højderne tidligere. I disse dage, hvor Federer viser tegn på en nedadgående formkurve, kan det være en god idé at smide lidt mønter efter Brands til odds 8.00.

En mand, der tidligere har været god på grus i højderne tidligere, er Robin Haase, der to gange har vundet i Kitzbühel, og det er det værd at satse på ham som underdog mod den formsvage Janko Tipsarevic.

Tipsy har rejst meget ruundt og spillet en masse kampe i år, men efter at været kommet direkte fra Bogotas fugtige hardcourts til Schweiz' grus kan det ende med at blive problematisk torsdag for en spiller, der har kæmpet med at finde formen hele sæsonen.

Den formsvage serber har tabt som favorit til odds 1.50 eller lavere hele syv gange i denne sæson - inklusiv sidste uge - og det vil være overraskende, hvis han kan gentage bedriften fra sidste år og spille sig hele vejen finalen her. Jeg ser Haase som lille favorit og kaster mig derfor over odds 2.28 på ham.

Federico Delbonis kan meget vel være en spiller, man bør satse på til odds 2.00 mod Marcel Granollers, selvom træthed kan blive en faktor. Granollers fik en hjælpende hånd i kampen mod den skidt spillende Lukas Rosol, og formstærke Delbonis repræsenterer i øjeblikket god spilværdi som lille outsider.

I Umag ligner Carlos Berlocq en mand, der vil slå den formsvage Horacio Zeballos, som jeg forudså, ville få problemer med den 16-årige Borna Coric i sidste runde. Han havde godt ganske rigtigt problemer i de første to sæt, og Berlocq bør vinde sikkert sent torsdag eftermiddag dansk tid.

Andreas Haider Maurer og Viktor Troicki kan give lidt spilværdi mod henholdsvis Andreas Seppi og Tommy Robredo, og i Atlanta frister Igor Sijsling og Yen-Hsun Lu mig som outsidere.

Sijlsing bør have en god mulighed for at besejre Ryan Harrison, og det samme gør sig gældende for Lu mod Istomin. Sidstnævntes gode statistik mod Lu får mig dog til at holde nallerne væk fra deres kamp.
 

Torsdagens spilforslag:
Sats på, at Brands slår Federer til odds 8.00
Sats på, at Haase slår Tipsarevic til odds 2.28


Klik her for at spille på ATP-tennis hos Unibet