ATP-tennis: Fognini vinder sin anden titel på to uger


Lørdagens spilforslag fra German Tennis Championships gik hjem, da Fabio Fognini besejrede Nico Almagro i to sæt i Hamburg. Fogna står dermed over for ATP-finaledebutanten Federico Delbonis i søndagens trofædyst, efter at kvalspilleren Delbonis vandt over Roger Federer i to sæt.

Det er vist fair at sige, at dette ikke just er den finale, som de fleste havde forudset før turneringen, men det er den anden på to uger for Fognini, der enderlig begynder at få resultater ud af sit talent efter det, der ligner et årti med manglende stabilitet og skidt attitude.

Italieneren præsterede endnu en fin omgang fin tennis i sejren over Almagro, og han er klar favorit til at skaffe sin anden ATP 500-titel med odds 1.35 én uge efter, at han vandt sit første ATP 250-trofæ.

Delbonis spiller som sagt indledningsvis sin første finale på tourniveau, og begge spillere må kunne mærke sliddet på kroppen. Argentineren spiller sin ottende kamp i turneringen, mens Fogna skal ud i sin tiende på to uger.

De to herrer har mødt hinanden én gang tidligere, på det hurtige grus i Madrid. Selvom Delbonis vandt dengang, så har det ikke meget relevans her to år senere, hvor begge spillere er i topform og udviser stor selvtillid.

Delbonis vandt for første gang over en top-10-spiller, da han slog en for nedadgående Federer lørdag, og selvom de fleste overskrifter vil handle om Fed, så var verdens nummer 114 (han ryger op som mindst nummer 64 søndag) en fortjent vinder.

Fognini er en smule overvurderet med odds 1.35, men meget vil afhænge af, om Delbonis' nerver holder i hans første tourfinale, og om Fognini kan tackle favoritværdigheden i en stor kamp.

Fognas nyere statistik mod venstrehåndede modstandere er ikke så skidt endda med blot to nederlag til Rafa Nadal og et enkelt til Jürgen Melzer ved Wimbledon ud af sine seneste otte af slagsen. Jeg satser på Fognini som vinder med partihandicap -3.5 til omkring 1.95.

Søndagens spilforslag:
Back Fognini -3.5 games to beat Delbonis at 1.95


Klik her for at spille på ATP-tennis hos Unibet