ATP-tennis i Nice: Haase, Berlocq og Simon smager på succes


Vores gode start på ugen i Nice og Düsseldorf fortsatte tirsdag, da Aljaz Bedene præsterede et flot comeback og slog Nikolay Davydenko.


Og de, der stolede mere på Paul-Henri Mathieus mentale tilstand, end jeg gjorde, kunne også stille sig op i udbetalingskøen, efter at franskmanden besejrede Ryan Harrison uden at afgive sæt.

Bedene måtte kæmpe hårdt for sin sejr over den tidligere nummer tre i verden, der førte med et sæt og et break, men den unge slovener gav ikke op og udnyttede en typisk ustabil indsats fra den russiske veteran.


Der er et par spillere, som jeg har et godt øje til onsdag i Nice, hvor Robin Haase og Fabio Fognini begge har fine chancer som outsidere.


Men Haase er stadig ude af stand til at vinde en tiebreak, om så det gjaldt hans liv, og det ville være ironisk, hvis det blev onsdag, han overvandt den forbandelse - mod en mand, der rygere oftere ud i tiebreak end de fleste på tour'en.


Forhåbentlig kommer vi ikke helt derud, men hollænderen er den mest komplette spiller på grus - i hvert fald det europæiske af slagsen - mens John Isner er helt ude at svømme. Selv under de hurtige forhold i Madrid blev Isner slået af Pablo Andujar. Begge Haases tidligere møder med Isner har været tætte og er sluttet med 7-5 i sidste sæt og en sejr til hver.

Isner tabte på det langsomme grus i Rom til den ellers håbløst uskarpe Denis Istomin, der tabte i Nice til Ricardas Berankis, som heller ikke er en ørn på gruset. Med mindre Isner server fantastisk, så tror jeg, at Haase, der i modsætning til Isner har spillet en kamp i Nice, napper sejren til odds 2.06.


Jeg har også kastet min kærlighed på en double onsdag, der består af Gilles Simon-sejr over Guillaume Rufin samt en Carlos Berlocq-sejr over Paul-Henri Mathieu. Det giver tilsammen omkring odds 1.93.

Simon er motiveret i sin fødeby, hvor han stadig har familie, og efter den rædselsfulde indsats i Rom mod Roger Federer er han blevet tildelt et odds, der er højere normalt mod en gennemsnitlig spiller som Rufin.

Rufin gjorde ikke noget særlig væsen af sig mod en skidt spillende Paulo Lorenzo tirsdag, og hvis Simon ikke kan vinde en kamp som denne i sin hjemby, så er han i problemer.


Berlocq bør også vinde nogenlunde sikkert mod Mathieu, hvis personlige problemer, som jeg var inde på tirsdag, har givet ham problemer. Argentineren vil tro på sine chancer i sidste halvdel af turneringen, hvor de største bump på vejen er forsvundet, efter at Tomas Berdych og Marcel Granollers har trukket sig, og Albert Ramos allerede er røget ud.

Mathieu viste knap nok, hvor kummerlig Ryan Harrison er på grus tirsdag, og her er der tale om et betragteligt skridt opad niveaumæssigt. Jeg forventer, at Berlocq vinder opgøret nogenlunde sikkert.


Franskmanden har ikke slået en spiller fra top-50 på tour'en siden en sejr over Grigor Dimitrov indendørs i Basel i slutningen af sidste sæson, og jeg kan simpelthen ikke forestille mig, at det sker onsdag i Nice.


I dagens sidste kamp er der mere eller mindre garanti for underholdning, når Fognini møder Gael Monfils, og hvis du satser på kampen, hvilket jeg ikke nødvendigvis vil anbefale, så tror jeg, at Fogna er i stand til at drage fordel af en udmattet Monfils, der vandt Bordeaux Challenger i sidste uge, og som var ude i en tresætter tirsdag aften.


Jeg mener, at det er en kamp, man bør se, da der nok skal opstå nogle bizarre situationer. Hvad underholdning angår, er kampen et must.
 

Spilforslag:

Sats på, at Haase slår Isner til odds 2.06

Sats på, at Berlocq og Simon vinder til ca. odds 1.93