ATP-tennis: Nieminen vinder venstrehåndsduel i Monte Carlo


ATP World Tour bevæger sig denne uge videre til de smukke omgivelser i Monte Carlo, hvor årets første Masters 1000-grusturnering afholdes.

Monte-Carlo Rolex Masters, der har en af de mest pittoreske centre courts i tennisverdenen, byder på navne som Rafael Nadal, Novak Djokovic og andre stjerner i løbet af de kommende syv dage, hvor mange spiller deres første kampe i år på det røde grus.

Banerne er generelt til den langsomme side her i Monaco, og eftersom vejrudsigten taler om skyer og regn bliver forholdene kun langsommere.

Overgangen fra hardcourt til grus gjorde det vanskeligt at bette i Casablanca sidste uge, hvor vi så 13 outsidere vinde i 27 førsterundekampe (48 pct.), og til sammenligning var der 18 outsidervindere i 55 førsterundekampe (33 pct.) for et år siden i Monte Carlo.

Der var dog et par vindere med høje odds sidste år, og Jarkko er igen en af dem, der giver god spilværdi mandag mod ganske overkommelig modstand.

Albert Ramos 1.78 - Jarkko Nieminen 1.98 (13:35)

Jeg er overrasket over, at Jarkko er helt oppe omkring 1.98, når alt tages i betragtning.

Jeg går ud fra, det skyldes det faktum, at Ramos har spillet væsentlig flere kampe på grus i år end Nieminen, der ikke har været på det røde grus siden sidste forår. Det var dog også tilfældet i sidste års turnering, og her nåede finnen til kvartfinalerne.

Ifølge hans personlige blog kom Jarkko godt tilbage fra Davis Cup i sidste uge, og det forlyder, at han har klaret overgangen til grus meget smertefrit, og at træningen er forløbet godt.

En mand med hans erfaring ved, hvordan man skal arrangere en kalender, og han vil være velforberedt og klar til at forsvare de 180 ranglistepoint, han erobrede for 12 måneder siden. En kamp mod Ramos ligner en fin start.

Spanieren har ikke vist mig noget i år, der skulle gøre ham til favorit i dette opgør, og sidste uge i Casablanca spillede han skidt mod verdens nummer 248, Lamine Ouahab, og fik ikke et eneste breakpoint mod Marcel Granollers.

I kvalifikationen har han sneget sig forbi den formsvage Carlos Berlocq samt Lukasz Kubot, og selvom det meget vel kan blive endnu en lang kamp, så ligger spilværdien hos Jarkko.

De to venstrehåndede spillere har aldrig mødtes på Touren, og ingen af dem har gode statistikker mod andre kejthåndede. I den kontekst er Ramos 2-4 i sine seneste seks opgør, mens Nieminen er 1-5, men sidstnævnte ligner stadig det gode spil i forhold til oddsene mandag i luksusbyen Monte Carlo.

Spilforslag:
Sats på, at Nieminen besejrer Ramos til 1.98