French Open: Goran Ivanisevic analyserer åbningsugen i Paris


Vi er en uge inde i French Open, og den største historie indtil videre har nok været vejret. Paris har mindet om London om vinteren, og regnen har stort set afbrudt spillet hver dag.

Mellem bygerne har herrernes turnering taget fin form. Rafael Nadal (forståeligt nok favorit til at tage titlen med odds 2.15) ser ud til at være tilbage ved sit gamle jeg. Spanieren havde visse problemer til at begynde med, hvor han tabte sæt i sine to første kampe, men det er ikke noget, der vil gå ham særligt på. Nadal har kun tabt én af sine 54 kampe i denne turnering.

Den spiller, der mest sandsynligt vil kunne presse Nadal mest, er Novak Djokovic (2.45 for titlen). Serberen er kommet sikkert igennem til kvartfinalerne og virker ekstremt motiveret efter et par missere i denne sæson. Han er ikke verdens nummer ét for ingenting og vil gør alt for at vinde sin første French Open.

Jeg kan bare ikke forestille mig, hvordan Djokovic skulle kunne slå Nadal, hvis de to spillere mødes i semifinalerne. Hvis forholdene fortsætte, som de er nu, så kan han måske tage et tidligt sæt, men Nadal er umulig at have med at gøre på grus. Hvis vejret bliver bedre, bliver den venstrehåndede stjerne bare endnu sværere at have med at gøre med sit utrolige skru og opspring på bolden. Uanset hvem der vinder den kamp, så giver det tro på den helt store triumf i finalen, hvor modstanderen efter al sandsynlighed bliver Roger Federer (9.00).

I kvindernes turnering er Serena Williams (1.40) kvinden, man skal slå for at vinde trofæet. Vika Azarenka (7.00) er nok den mest sandsynlige udfordrer, da Maria Sharapova (6.00) så ofte har været ude af stand til at besejre den kraftfulde amerikaner.

Unibet-ambassadør Goran Ivanisevic vandt 22 titler i sin karriere, inklusiv Wimbledon-trofæet i 2001. Han har to gange stået i double-finalen ved French Open og tre gange i kvartfinalen i singleturneringen.