French Open: Haas udklasserer Youzhny i Paris


Søndag var en af de dage på herrernes tennistour, der ikke giver meget mening.

Gilles Simon havde fået betragtelige stryg af Roger Federer i Rom og tabte det første sæt 1-6 denne søndag i Paris. Men det var før, Federer gled og angiveligt slog sin ankel eller sit håndled - eller begge dele. Derefter begyndte Simon at slå vindere fra alle vinkler, mens Federer så ud til at være decideret chokeret over, at han kunne snuble på en tennisbane. Det resulterede alt sammen i, at Federer først kunne kalde sig vinder efter fem sæt, hvilket også betød, at den tidligere mester lige nøjagtigt ikke dækkede sit handicap.

Mandagens program byder på de resterende kampe fra herrernes fjerde runde. Måske er den mest spændende den, der står mellem de to herrer i 30'erne, Tommy Haas og Mikhail Youzhny. Det er en vanskelig kamp at analysere på forhånd efter Haas' maratonmatch på over fire timer mod John Isner lørdag aften, men han har haft en dag til at komme til hægterne, så det hele ser måske ikke så sort ud for tyskeren endda.

Youzhny derimod spillede rigtig fint og vandt uden at afgive sæt mod Janko Tipsarevic, men serberen kom også lige fra en hård femsætter. Youzhny slog Haas på grus i Rom for nylig, hvilket giver ham ekstra selvtillid op til denne kamp, men hvis man sammenligner mandagens odds med det, der var givet i kampen i den italienske hovedstad, så ser man, at Isner-kampen er blevet indregnet.

Russeren var sat til odds 2.80 i Rom, hvor Haas var storfavorit med 1.40. Mandagens odds ligger omkring 1.90 på begge spillere. Hvis du tror, at Tommy kan restituere i tide, så ligger spilværdien hos tyskeren.

Novak Djokovic har mødt modgang i form af sin barndomstræners død for nylig, men den slags begivenheder har ikke tidligere vist sig at hyle serberen alt for meget ud af den. Han sløsede i hvert fald ikke mod Grigor Dimitrov lørdag, og jeg tvivler på, at han vil dele gaver ud til Phillip Kohlschreiber mandag ved middagstid. Tyskeren har før haft succes mod verdens nummer ét - mest kendt var kampen tilbage i 2009, da han besejrede Djoko uden at afgive så meget som et sæt - men det er højest usandsynligt, at vi får noget lignende at se mandag i Paris.

Kohlschreiber har underpræsteret i sin hidtidige karriere. Han har store evner på tennisfronten, men den mentale del af spillet har altid været hans svaghed. Det er svært at tro på tyskeren, når han møder én af de mest psykisk stærke spillere på touren. De hårde begivenheder, Nole har været igennem på det seneste gør, at jeg ikke er meget for at placere penge på ham, men +8.5 partier i Kohlscreibers favør frister til odds 1.80.

Mandagens spilforslag: Sats på, at Haas slår Youzhny til odds 1.78