French Open: Tsonga er mand for at udfordre Federer i Paris


Heldet vender hurtigt i tennis. Det så vi igen mandag, da jeg efter en skidt søndag fik en lynhurtig gevinst på herrerne i French Open.

Mit spilforslag på Tommy Haas til omkring odds 1.90 gik hjem omkring frokosttid, da den tyske veteran med den imponerende karriere gik videre til sin første kvartfinale i Paris. Haas drog fordel af en temmelig sløj præstation fra Mikhail Youzhny, der smeltede sammen i en stil, der gav minder om hans berømet blødende hoved i Miami 2008.

Mit råd om at satse på + 8.5 på partihandicappet i kampen mellem Novak Djokovic og Philipp Kohlschreiber gav også gevinst. Vi kunne have fået en rigtig spændende kamp, men endnu en gang svigtede Kohlschreibers mentalitet ham, da han leverede nogle besynderlige fejl på vitale tidspunkter af opgøret.

Tirsdagens kvartfinaler byder på en ægte crowdpleaser, når Jo-Wilfried Tsonga for 13. gang står over for Roger Federer; det er dog kun anden gang, de to mødes på grus. Jeg har aldrig set Tsonga så skarp på dette underlag før, og med publikum på sin side har han muligheden for at besejre Federer. Atmosfæren bliver elektrisk, og jeg tror, det bliver en tæt affære.

Den store mand bevæger sig godt på gruset - noget han ikke altid har gjort. Vi kan forvente en kamp med massevis af vindere, og hvis Tsonga server godt, kan schweizeren få problemer.

De to herrer spillede en fremragende kamp i Melbourne i begyndelsen af året på hardcourt, og dengang vandt Federer i fem sæt. Dette opgør kan meget vel gå ud i sin fulde længde, da Federer ikke helt er den atlet, han var engang. Federer har sagt, at han ikke var generet af sit fald mod Gilles Simon i sin seneste kamp, men han var utvivlsomt generet af de vindere, der fløj fra Simons ketsjer, og jeg kan sagtens forestille mig, at han bliver presset af Tsonga.

Småproblemer med ryggen har givet den schweiziske troldmand visse problemer på det seneste, men hvor typisk vil det ikke være, hvis alt går op i en højere enhed for den tidligere verdensetter og kaster den tredje schweiziske sejr over en franskmand af sig på få dage?

Jeg tror, Federer vinder kampen, men jeg tvivler på, at det bliver nemt. Jeg er fristet af spillet på over 40.5 partier til odds 1.83.

Tirsdagens spilforslag: Sats på over 40.5 partier i kampen mellem Federer og Tsonga til odds 1.83