Tennis: Moskva, Stockholm og Wien - MandagstipATP-Touren bevæger sig tilbage til Europa i denne uge for at gennemføre sæsonens resterende turneringer, der alle bliver spillet indendørs. Ugen blev afsluttet ret uheldigt i Shanghai, hvor to af de tre spil, jeg overvejede, gik hjem, mens spillet, som jeg virkelig satsede på, gik galt.

Jeg sagde, at finalen mellem Andy Murray og Novak Djokovic ville blive lang, og at den gode værdi lå i at satse på mange partier og 2-1-sejren. Desværre valgte jeg den forkerte spiller, da Djokovic løb af med sejren. Murray vil ærgre sig over ikke at være i stand til at udnytte fem matchbolde og vinde i to sæt, men det var en storslået indsats af serberen at komme tilbage i kampen, selvom alt lod til at være tabt.

Der er tre ATP 250-turneringer i denne uge: Moskva, Stockholm og Wien.

I Sverige tror jeg på, at Jarkko Nieminen fortsætter sin gode statistik. Finnen har skabt en stabil resultatrække i Stockholm Open; siden 2005 har han hvert år været blandt kvartfinalisterne. I dag møder han Tobias Kamke i en gentagelse af deres kvartfinalemøde for 12 måneder siden.

Dengang vandt Nieminen, og det gjorde han også i 2007 mod samme modstander. Alt i alt har Jarkko en 3-0-statistik mod tyskeren. Kamke har været i fin form indendørs på det seneste i Challengers, men han har aldrig slået en venstrehåndsspiller fra top-50 som Nieminen og har kun vundet en enkelt kamp mod en venstrehåndsspiller fra top-100. Det skete mod Horacio Zeballos på grus tidligere på året.

Jarkko har ranglistepoint at forsvare efter sin finaleplads i Stockholm sidste år, og han ligner et solidt spilobjekt til 1.45 for en sejr.

Et større spil kan findes i Moskva, hvor jeg er parat til at tage en chance med Daniel Gimeno-Traver, som burde være for stabil for den ofte utilregnelige Lukas Rosol til det fristende odds 2.35. Rosol har intet præsteret siden sin mindeværdige sejr over Rafa Nadal ved Wimbledon, og hans statistik indendørs er bemærkelsesværdig skidt for en mand med så kraftfuldt spil.

Hvis han fyrer op for samtlige kedler i dag, så vinder han, men det gør han sjældent, at jeg hellere vil spille på spanieren, der er i fantastisk form i øjeblikket. Han har blot tabt to af sine seneste 18 kampe. Selvom mange af dem kom på hans foretrukne underlag, grus, så brugte han det langsomme underlag i Skt. Petersborg til at spille sig frem til semifinalerne.

Rosol er ikke kommet videre end første runde på indendørs hardcourt tour-niveau, siden han slog Ernests Gulbis her i Moskva for 12 måneder siden. Det er fortsat hans eneste indendørs sejr i karrieren på ATP-Touren, så jeg vil nødig satse på ham til odds 1.57 i denne kamp.

Gimeno-Travers selvtillid vil være på toppen, efter han vandt endnu en Challenger på grus i sin seneste turnering i Madrid, og selvom udskiftningen af underlaget kan bekymre, så gjorde han det samme, da han med succes gik fra gruset i Sevilla til indendørs hardcourt i Skt. Petersborg.

Jeg vælger med glæde 2.35 på en selvtillidsfyldt Gimeno-Traver frem for 1.57 på Rosol, der senest tabte til Maxime Authom i anden runde i Mons Challenger.

Bedste spil:
Sats på, at Nieminen slår Kamke til odds 1.45
Sats på, at Gimeno-Traver slår Rosol til 2.35