Tennis: Moskva, Stockholm og Wien - TirsdagstipDet blev til en vinder ud af to i begyndelsen af uge 42 på ATP World Tour 2012 mandag. Mit første spil på dagen gik galt på utrolig uheldig vis, da Daniel Gimeno-Traver blev slået af Lukas Rosol i to tiebreak-sæt. Spanieren kan føle sig uheldig, da han spillede sig frem til sætbolde i begge sæt og blot scorede tre point færre end sin modstander i hele kampen.

Der var dog meget bedre nyheder i Stockholm, hvor Jarkko Nieminen som forventet vandt over Tobias Kamke. Selvom han var nede 2-4 i andet sæt, kom finnen tilbage og vandt kampen i to sæt.

En kamp falder i øjnene i Moskva i dag: Mødet mellem formstærke Andrey Kuznetsov og den argentinske grusspecialist Carlos Berlocq. Kuznetsov har vundet 15 kampe i træk på grus i Challenger-turneringer, mens Berlocq aldrig har vundet en kamp på indendørs hardcourt og har tabt 11 af sine seneste 13 kampe på alle typer underlag.

De to spillere går dermed ind til denne kamp med to vidt forskellige niveauer af selvtillid. Selvom det ikke altid fører til, at formen fortsætter på den måde - det er jo trods alt sidst på sæsonen - forklarer det, hvorfor Kuznetsov er favorit til odds 1.55. Den 21-årige russer spiller i Moskva for femte gang i karrieren og har stadig til gode at vinde en kamp i hovedturneringen, men han får ikke bedre chancer end i dagens kamp mod den hårdtarbejdende Berlocq, der normalt på denne tid af året er i gang med at spiller Challengers på grus i Sydamerika.

Charly har rent faktisk kun spillet fire indendørs kampe på tour-niveau i karrieren, og det er anden gang, han stiller op i Moskva, hvor han for 12 måneder siden tabte til Philipp Kohlschreiber. De to har mødt hinanden én gang tidligere, men det var for tre år siden på grus, hvilket derfor ikke har den store relevans i forhold til dagens opgør, der burde gå Kuznetsovs vej - sandynligvis i tre sæt.

Et andet spil, der frister i dag, er på Marius Copil, der fylder 22 onsdag, og hvis gave burde være en plads i anden runde i Stockholm, efter han har slået endnu en argentinsk grusspecialist i form af Federico Delbonis. Den storservende rumæner Copil spiller godt i øjeblikket og har for nylig besejret Matt Ebden og Marin Cilic på hardcourt. Jeg kan ikke forestille mig, at Delbonis skulle være i stand til at bide fra sig på indendørs hardcourt.

Ligesom Berlocq har Delbonis en skidt statistik på indendørs hardcourt, hvor han ikke har vundet på tour-niveau. Han krøb med nød og næppe forbi verdens nummer 219, Peter Torebko, via en tiebreak i tredje sæt mandag. Det semihurtige underlag er i høj grad en fordel for Copil, og med et odds på 1.60 er han et godt sats på at skulle sætte en stopper for Delbonis' eventyr i Stockholm.

Andetsteds i den svenske hovedstad mener jeg, at Albert Ramos er sat for højt i odds mod Ricardas Berankis og det samme med David Goffin mod Marcos Baghdatis.

Ovre i Wien ser dagens kampe svære ud. En kamp, der dog kan være interessant at kigge nærmere på, er denne aftens opgør mellem den østrigske publikumsfavorit Andreas Haider-Maurer og Vasek Pospisil. Haider-Maurer var tæt på at vinde denne titel for to år siden, men mødte muren mod sin landsmand Jurgen Melzer. Han er på jagt efter en turneringssejr på hjemmebane efter at have vundet to Challengers på grus og tabt finalen i en tredje.

Hans opvarmning på indendørs hardcourt er ikke gået så godt med nederlag til Yannick Reuter og Ilya Marchenko, men på nuværende tidspunkt burde han i det mindste have tunet sig ind på forholdene, og hjemmebanefordelen kunne meget vel blive afgørende. Pospisil kvalificerede sig i går med sejren over Dustin Brown i tre sæt, og denne kamp kunne også meget vel blive ganske tæt, ligesom deres første møde i karrieren var det tidligere i år i Heilbronn Challenger, hvor Pospisil vandt 7-5, 7-6. De to hårdtservende spillere vil kæmpe for at knække hinanden, og jeg tror, at kampen ender med at gå over 22.5 partier til odds 1.70, men jeg vil heller ikke afvise at sætte lidt penge på det fristende odds 2.18 på en Haider-Maurer-sejr.

Bedste spilforslag:
Sats på, at Kuznetsov slår Berlocq til 1.55
Sats på, at Copil slår Delbonis til 1.60
Sats på over 22.5 partier i Pospisil vs. Haider-Maurer til 1.70