Wimbledon: Stakhovsky besejrer udmattet Chardy


De første kampe i herrernes tredjerunde ved Wimbledon begynder fredag, hvis vejret tillader det, på græsset i All England Club.

16 kampe plus dem, der ikke blev færdigspillet torsdag, er på programmet fredag, hvor der forventes at komme mere regn, som kan gøre det til endnu en af de frustrerende stop/start-dage.

Sidste års tredjerundekampe kastede seks outsidersejre af sig ud af 16 kampe, og det største odds var 3.37 på, at Kenny de Schepper ville slå Juan Monaco.

Sergiy Stakhovsky - Jeremy Chardy (Kampstart omkring 15:05)

Efter en fin sejr over Ernests Gulbis i anden runde vil Stako være opsat på at følge succesen op med endnu en gevinst over franske Chardy.

Mange vil mindes, at ukraineren floppede i tredje runde for et år siden mod Jürgen Melzer efter at have besejret Roger Federer i anden runde. Han bør have lært af den oplevelse.

Sejren over Gulbis, hvis statistik på græs er skidt, var ikke i Federer-kategorien, men under alle omstændigheder ønsker jeg ikke at se gummiarm fra Stako fredag, hvor han har en fin chance for at vinde.

Chardy har været rimelig solid på græs indtil videre med sejre over Ivo Karlovic og Marinko Matosevic, men sidstnævnte kamp gik over fem sæt, og han skal grave dybt for at rejse sig helt efter den over fire timer lange krig.

Stakhovsky vil huske, at han tabte til Chardy i fem sæt i US Open sidste år, og han har al den motivation, han skal bruge for at gå videre til anden uge i Wimbledon for første gang.

Chardy har heller aldrig været så langt, men hans chancer må være mindsket efter ovennævnte kamp mod Matosevic, mens Stako vil være langt mere frisk efter meget færre minutter på banerne i London.

Leonardo Mayer - Andrey Kuznetsov

Jeg vil med glæde satse på Leo Mayer her, efter at argentineren sørgede for en solid vinder til os for et par dage siden, da han slog Marcos Baghdatis, og her står han ligeledes over for en mand, der nok vil være lidt under vanlig fysisk standard. 

Kuznetsov besejrede David Ferrer i fem sæt, og den over tre timer lange kamp vil have tappet ham for kræfter både fysisk og mentalt, og jeg forventer en reaktion fredag.

Man ser ofte en nedtur efter en stor sejr, og det kan blive tilfældet igen med russeren, der aldrig før har vundet en femsætter med en majorturnering.

Det bliver en underholdende kamp, hvor begge spillere vil angribe, og det kan også blive en lang dyst - noget der bør give Mayer en fordel med tanke på, at han kun har spillet to kampe siden French Open.

Andetsteds bør førsteseedede Novak Djokovic vinde nemt over Gilles Simon, med mindre Gillou tager sin af og til anvendte offensive tilgang med på banen. Simon er dog så uforudsigelig i øjeblikket, at jeg ikke vil røre ved hans kampe.

Fredagens spilforslag:
Stakhovsky besejrer Chardy til odds 1.70

Mayer besejrer Kuznetsov til odds 1.86