French Open: Gulbis giver Djokovic hovedbrud i første sæt


Herrernes semifinaler er hovedattraktionen ved French Open fredag, hvor de to topseedede skal i aktion i Paris, der ser ud til at have rystet det dårlige vejr af sig.

Begge mine spilforslag gav pote onsdag, da Rafa Nadal knuste David Ferrers håb i den rent spanske kvartfinale og både sikrede os handicap-sejr og spillet på ingen tiebreaks. Det var en underlig kamp, hvor Ferrer praktisk talt gav op.

Fra at have set ud som om han havde en chance, indrømmede Ferrer, at han "smed håndklædet i ringen efter andet sæt, hvilket var ret mærkeligt, da han på det tidspunkt var godt med i kampen. Han formåede dog at tabe 10 partier i træk, hvilket sørgede for, at partihandicappet på -6.5 nemt blev dækket.

Rafa møder herefter Andy Murray, mens turneringsfavoritten står over for en uforudsigelig lette.

Ernests Gulbis 6.75 - Novak Djokovic 1.11 (Kampstart fredag 09:55)

Oddsætterne er ikke bange for at forudse en sikker sejr til verdens nummer to, og de har sikkert ret, eftersom Gulbis næppe vil være i stand til at slå nok huller i Novaks defensiv til at vinde.

På en varm, solrig dag på Lenglen-banen havde han måske haft en chance, men Chatrier-banen er langsommere, og Ernies store serv og baghånd vil næppe slå til i det lange løb.

Det har været en fin turnering for Gulbis, og det er hans første Grand Slam-semifinale. Han har dog set ud til at være overraskende fri for nerver indtil videre, og som stor outsider vil han måske igen kunne spille uden pres fredag formiddag.

Han så ikke ud til at lade sig genere af at have publikum imod sig i femsætteren mod Roger Federer, men når man kender Ernie, så ved man, at han nok nød rollen som skurk, og under de betingelser vil jeg ikke sige, at han ikke kan presse Novak i denne kamp.

Gulbis imponerede igen i kvartfinalerne med sejr i tre sæt over Tomas Berdych i et opgør, der ser godt ud på papiret, men som blev skæmmet af, at Berdman spillede skidt og ikke så ud til at føle sig tilpas.

De to har ikke spillet mod hinanden i tre år og ikke på grus siden kvartfinalerne i Paris i 2008. Indbyrdes statistikker har dog ikke meget at sige, når vi taler om Gulbis, der har det med at spille nøjagtig, som han har lyst til på enhver given dag.

Novak har reelt kun været testet af Marin Cilic i denne turnering, og det var på Lenglen. Milos Raonics og Jo-Wilfried Tsongas stort anlagte spil kom til kort på Chatrier, og vi har ikke set Novak blive tvunget til at hive reserverne frem.

Djokovic har vundet otte ud af sine seneste 10 major-semifinaler. Undtagelserne var et 9-7-nederlag i sidste sæt mod Nadal her i French Open sidste år og et nederlag til Roger Federer ved Wimbledon 2012. Den eneste gang, hvor han har været i tovene i en semifinale, var, da Berdych (dengang nummer 13 i verden) slog ham på græs i 2010 på All England Club.

Jeg tror dog stadig, at Gulbis kan drille Novak tidligt i kampen, og over 9.5 partier i første sæt giver god spilværdi med odds 1.63.

Jeg forventer, at Gulbis er klar til opgaven, og selvom han nok punkterer senere i kampen, så har han en tendens til at komme godt fra start, og det bliver svært for serberen at bryde letten tidligt, hvis Ernie server, som vi ved, han kan - og som han har gjort hele turneringen.

Djokovic bør vinde, men der er ingen værdi i odds 1.11 i en kamp, hvor spilværdien ser ud til at ligge i et langt første sæt.

Fredagens spilforslag:
Sats på over 9.5 partier i første sæt til odds 1.67