French Open: Kevin Anderson sørger for maratondyst


French Open trykker virkelig på speederen mandag, hvor 28 herrekampe skal afvikles - hvis vejret tillader det.

Det ligner på forhånd en dag med en del regnskyl, så det er ikke sandsynligt, at samtlige 28 opgør spilles færdig.

Mine spilforslag søndag begyndte godt, da Sam Querrey vandt i tre sæt over Filippo Volandri og komfortabelt dækkede sit sæthandicap på -1.5, før mørket efter ét sæt lagde en dyne over Jürgen Melzer og David Goffins kamp.

Mandag begynder herrernes kampe ved 11-tiden, og det første opgør, der fanger mit blik, lægger fra land klokken ét og involverer en spiller, der stort set aldrig præsterer gode resultater på det franske grus.

Damir Dzumhur 3.40 - Feliciano Lopez 1.30 (Kampstart 13:00)

Spanieren har en helt rædselsfuld statistik her i Paris, hvor han kun har vundet tre kampe siden 2004 og aldrig har vundet en kamp uden at afgive sæt i de 13 år, han har spillet med.

Det er en vanvittig historik for en top-30-spiller, hvis samlede resultatstatistik i French Open lyder på 7-13, hvoraf tre af de syv sejre er kommet i land efter femsætskampe. Det er med andre ord meget sjældent, at Feli spiller en kamp i Paris, der afgøres på færre partier end de 38.5, der er sat som øvre grænse af bookmakerne mandag.

Dzumhur er ikke et navn, alle kender, men han er ikke hvem som helst. Den 22-årige fyr fra Bosnien kvalificerede sig uden de store problemer og vandt en Challenger på grus i Tyrkiet for seks uger siden.

Han gjorde det også godt i Australian Open på hardcourt tidligere på året, da han nemt slog Jan Hajek og derefter eliminerede Ivan Dodig på en brutalt varm dag, før han blev udklasseret af Tomas Berdych.

Lopez vil næppe få det nemt efter endnu en skidt start på grussæsonen, hvor det kun har været hans server i Madrids højder, der har kastet resultater af sig. Over 38.5 partier til odds 1.90 ser meget godt ud her.
 

Stephane Robert 3.40 - Kevin Anderson 1.30 (Kampstart 16:00)

Hvis vejrudsigten holder vand, bliver denne kamp muligvis slet ikke spillet mandag, men de langsomme spilbetingelser bør føre til en tættere kamp, end oddsene indikerer.

Robert elsker at spille på de store scener, hvilket hans French Open-sejr over Tomas Berdych i 2011, da han var bagud med to sæt, viser. I begyndelsen af denne sæson viste han igen sin styrke, da han som lucky loser kom helt til ottendedelsfinalerne.

Faktisk har alle de tre indbyrdes møder mellem Robert og Anderson været tætte; i de syv sæt, de har spillet, har der blandt andet været fire gange tiebreak og et 9-7-sæt.

De to har faktisk mødt hinanden i Paris, men det var i 2009 i kvalifikationen, hvor Anderson snuppede det ovennævnte 9-7-sæt. På sydafrikanerens foretrukne hardcourt-underlag i Acapulco tidligere på året skulle der en tæt tiebreak til, før Kevin slæbte sig over målstregen.

Franskmanden vil få al den støtte, han kan drømme om, og hans sejr over Berdych beviser, at han kan være effektiv mod Anderson, der på mange måder spiller ligesom tjekken, men langtfra lige så godt.

Over 38.5 partier til odds 1.80 ser ganske fint ud i dette opgør, der meget vel kan gå ud i fire eller fem sæt.

Mandagens spilforslag:
Sats på over 38.5 partier i kampen mellem Dzumhur og Lopez til odds 1.90
Sats på over 38.5 partier i kampen mellem Anderson og Robert til odds 1.80