French Open: Klizan fejer Granollers af banen i Paris


Der bliver slået en del rekorder i den første uge af French Open. Blandt andet er det helt uhørt, at 23 ud af de 32 andenrundekampe blev vundet i tre sæt.

Normalt er det kun cirka halvdelen af de 32 opgør i anden runde, der sender samtlige sæt afsted til én og samme spiller. Jeg har kigget i historiebøgerne, og siden 1995 er det - bortset fra 2007 - ikke sket, at mere and 50 pct. af kampene i anden runde er afgjort efter tre sæt.

Når det er sagt, ser mange af fredagens kampe i herrernes turnering ud til at kunne blive lange og tætte. Jeg vil dog ikke risikere noget...

Martin Klizan 1.44 Marcel Granollers 2.70 (Kampstart 15:05)

Begge disse herrer kommer med femsættere i bagagen, men ingen af kampene var typiske maratondyster.

Klizan besejrede Robin Haase på lidt over tre timer, og det var kun femte sæt, der varede meget længere end en halv time. Granollers derimod vandt på bizar vis over Alex Dolgopolov, der blev skadet efter at have vundet de to første sæt.

Dén kamp varede stort set lige så længe som opgøret mellem Klizan og Haase, og derfor er der ingen grund til at forvente, at der er træthed at spore fredag eftermiddag.

Vi skal huske på, at Granollers blev udspillet af Dolgo, indtil ukraineren blev skadet, og Klizans form under disse betingelser er så god, at han bør vinde duellen.

Han fulgte sin sikre sejr over Kei Nishikori op med sejren over Haase, og han har slået Granollers, som han beskriver som en spiller, der passer ham godt, i de to spilleres hidtil eneste karrieremøde.

Det var i Sao Paulo på grus tidligere på året, og jeg vil tro, at Granollers er mere effektiv på et hurtigere underlag end det, vi ser her i Paris.

Spanieren har kun én gang spillet sig videre fra anden runde i French Open, og -3.5 partier på Klizan til odds 1.72 ser godt ud.

Fredagens spilforslag:
Sats på, at Klizan med partihandicap -3.5 besejrer Granollers til odds 1.72