French Open: Southpaw Townsend vælter King af tronen


French Open begynder for alvor mandag efter en stille start søndag, hvor mit ene spilforslag gik hjem.

Der er 28 kampe på programmet mandag i Paris, men regnen vil muligvis sætte en stopper for mange af opgørene og føre til udsættelser, der bliver vanskelige at indhente i en uge, hvor vi ikke har set den sidste nedbør.

Claire Feuerstein sørgede for en dejlig outsidersejr søndag, da hun var for stærk for Olga Govortsova og vandt 6-1, 7-5 foran hjemmepublikummet.

landed a nice odds-against gamble on Sunday when she was too good for Olga Govortsova and ran out a 6-1, 7-5 winner in front of her home crowd.

Vi bør få Maria Sharapova at se mandag formiddag, hvor hun er den første på Philippe Chatrier klokken 11, og det samme med Dominika Cibulkova, der skal i aktion på Suzanne Lenglen. Resten bliver man dog nødt til at stille spørgsmålstegn ved på grund af vejret.

Taylor Townsend 2.28 - Vania King 1.60 (Kampstart 15:00)

Denne kamp er sat til klokken halv fire mandag eftermiddag, og når de to kvinder kommer på banen, vil betingelserne være til den langsomme og tunge side, hvilket Towsend har styrken til at slå igennem.

Uanset hvad har jeg fidus til, at hun som outsider kan slå King, der er ganske begrænset i sit singlespil og har en 5-7-statistik her ved French Open.

Townsend har fået sit wildcard ved at tage to grustitler i træk i Charlottesville og Indian Harbour Beach, og hun går ind til duellen med en god portion selvtillid.

King har tabt tre af sine fire kampe og har allerede sagt farvel i første runde fem gange i år. Desuden har hun en rædselsfuld statistik mod venstrehåndede spillere - som Townsend.

Vania har tabt 10 af sine seneste 11 kampe mod venstrehåndede modstandere siden 2010, og vi skal tilbage til 2012 for at finde den seneste sejr mod en venstrehåndet kvinde, da hun slog nummer 143 i verden, Melinda Czink, på hardcourt.

For at understrege pointen har hun kun vundet én gruskamp i sin karriere mod en venstrehåndet spiller, og det var mod nummer 268 i verden, Violet Huck, i tre sæt tilbage i 2008 her i French Open.

Odds 2.28 på Townsend fremstår under disse betingelser som meget attraktivt.

Andetsteds i Paris har jeg et godt øje til Elena Vesnina som underdog mod Christina McHale, og jeg kan sagtens se russeren trodse en hæslig historik her i Paris, der lyder på én sejr i ni turneringskampe.

Jeg er ikke sikker på, at McHale, der fik gummiarm i Strasbourg sidste uge, har det spil, der skal til for at give Vesnina alt for mange problemer.

Vinderen i Strasbourg, Monica Puig, vil have selvtillid nok til at besejre Sam Stosur klokken 13:30 og ligner endnu et godt bud på en outsider, mens Sloane Stephens ligner en anden sårbar favorit.

Den formsvage amerikaner har tabt begge sine tidligere kampe mod Shuai Peng - begge på grus - og Stephens har tabt fem af sine otte kampe på grus i 2014.

Sidste uge var hun førsteseedet i Strasbourg og fik tæsk af Julia Goerges, og Pengs spillestil giver tydeligvis Stephens problemer på grus.
 

Mandagens spilforslag:
Townsend besejrer King til odds 2.28

Læs vores analyse af herrernes kampe mandag ved French Open!