Grand Slam: 10 ting du skal vide før Australian Open


10. Stanislas Wawrinka forsvarer sin Australian Open-titel, men vandt kun to turneringer i 2014 efter sin triumf i Melbourne (Monte Carlo og Chennai). Wawrinka har odds 14.00 på at vinde turneringen igen.

9. Favoritten blandt mændene, Novak Djokovic, vandt Grand Slam i Wimbledon sidste år, men røg ud i kvartfinalerne i Australien. Serberen vandt otte tourtitler sidste år inklusiv ATP World Tour Finals og har odds 3.20 på at vinde to Grand Slam-titler i år.

8. Andy Murray blev elimineret i kvartfinalerne i tre af fire Grand Slam-turneringer sidste sæson, men nåede til semifinalere i French Open i Paris. Murray vandt kun tre tourtitler sidste år og har odds 2.88 på at ryge ud i kvartfinalerne igen.

7. Kvindernes tabende finalist fra 2014, Dominika Cibulkova, vandt Mexican Open sidste sæson - hendes fjerde titel i karrieren. Cibulkova har endnu sin første turneringssejr til gode i denne sæson og har odds 81.00 på at vinde Australian Open.

6. Roger Federer er seedet som nummer to blandt herrerne, og schweizeren vandt Brisbane Invitational tidligere på måneden. Federer har vundet 17 Grand Slam-titler, nåede semifinalen i Australian Open sidste sæson og har odds 7.00 på at vinde i år. 

5. Serena Williams er topseedet hos kvinderne, og amerikaneren har vundet 18 Grand Slam-titler i sin karriere. Hun har vundet sine seneste fem Grand Slam-finaler og har taget titlen i Australien fem gange. Serena har odds 3.40 på at vinde igen.

4. Maria Sharapova vandt French Open i sommer - russerens blot anden Grand Slam-titel siden 2008 (Australian Open). Sharapova har allerede vundet én titel i denne sæson (Brisbane) og har odds 5.00 på at stå øverst på podiet om to uger.

3. Rafael Nadal tabte sin anden finale i Australian Open sidste sæson, da Stanislas Wawrinka gjorde det, som Grigor Dimitrov og Roger Federer ikke kunne i kvart- og semifinalerne. Spanieren røg dog allerede ud i sin første kamp ved Qatar Open tidligere på måneden og har odds 9.00 på at vinde i Australien.

2. Heather Watson blev i sidste weekend den første brite siden 1985, der vandt karrierens anden titel i Hobart. Watson er rangeret som nummer 39 og tabte ikke et eneste sæt i turneringen. Hun har odds 501.00 på at vinde sin første Grand Slam.

1. Grigor Dimitrov vandt to Grand Slam-titler som junior, men er endnu ikke gået videre fra semifinalerne i de fire major-turneringer. Han nåede til kvartfinalerne i Melbourne sidste år - karriererekord - og har odds 41.00 på at vinde Australian Open 2015.

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af tennis!