Grand Slam: 10 ting du skal vide før French Open


Den internationale tenniselite vender tilbage til Paris for at spille sæsonens anden Grand Slam i form af French Open. Kan Rafa Nadal forsvare sin trone, eller vil vi få en overraskende ny mester? Joe Short har styr på statistikken:

10. Herrernes forsvarende mester, Rafael Nadal, har allerede vundet tre titler i denne sæson og har været i fire yderligere finaler. Spanieren har odds 2.50 på at snuppe trofæet endnu en gang.

9. Nadal har spillet 21 kampe på grus i denne sæson og har kun tabt tre af dem. Nadal har odds 50.00 på at tabe til Robby Ginepri i første runde.

8. French Open 2013-vinderen blandt kvinderne var Serena Williams, der tog sin WTA-titel nummer 60 i den forgangne ude med en 6-3 6-0-finalesejr over Sara Errani i Rom. Serena har odds 2.20 på at forsvare Grand Slam-titlen.

7. Italian Open-vinderen Novak Djokovic har ligeledes vundet tre titler i denne sæson efter at have slået Nadal i finalerne i både Rom og Miami. Serberen er med 2.25 favorit til at få sin første French Open-titel.

6. Andy Murray er aldrig kommet længere end til kvartfinalerne i Grand Slam, siden han vandt Wimbledon sidste sommer. Murray, der er seedet som nummer otte i Paris, har odds 31.00 på at gå hele vejen.

5. Murrays bedste resultat i French Open var en semifinaleplads i 2011, hvor han tabte 6-4 7-5 6-4 til Nadal. Skotten tabte også til Nadal i Rom for nylig og har odds 7.50 på at tabe til Andrey Golubev i første runde.

Se Rafael Nadal besejre Roger Federer i French Open-finalen i 2011:

4. Roger Federer tumlede ud af Italian Open i sin første kamp efter at være nået til finalen i Monte Carlo i sin foregående turnering. Federer har vundet titlen i Dubai i denne sæson, men har ikke vundet en Slam siden Wimbledon 2012. Schweizeren har odds 21.00 på at vinde i Paris.

3. Verdens nummer to hos kvinderne, Li Na, har kun én gang vundet en kamp i fjerde runde i French Open - da hun vandt titlen i 2011. Den forsvarende Australian Open-mester har odds 6.50 på at vinde i Paris.

2. Danske Caroline Wozniacki har ikke spillet kampe, siden hun overraskende tabte i anden runde i Madrid Open tidligt i maj. Wozzie har endnu sin første titel til gode i denne sæson og har odds 151.00 på at tage titlen i Paris.

1. Stanislas Wawrinka er røget tidligt ud af begge sine to seneste turneringer, siden han vandt Monte Carlo Masters på grus sidste måned. Australian Open-mesteren er tredjestørst favorit med odds 9.00.

Får franskmændene langt om længe noget at juble over på hjemmebane? Tennisekspert Dominic Bliss har fundet de fire bedste bud på en fransk mester i French Open!