Tie breaks er vejen at gå når Federer møder Marin Cilic i Wimbledon finalen


Trends

I de 15 år der er gået, siden de plantede noget langsommere græs, er fire finaler endt i fem sæt, fem i fire sæt og resten i tre glatte sæt. Der har været mindst én tie break i 10 af de 15 finaler.

Marin Cilic vs Roger Federer


Endnu engang har Federer chancen for at overhale Pete Sampras og stå alene som 8-dobbelt vinder af Wimbledon og efter at have tabt de seneste to chancer, han har haft, lader han ikke denne her gå sin næse forbi.

Hvor godt Cilic end har spillet på græs i denne sæson, er det svært at se ham slå Federer i dén form, som sidstnævnte viser og har vist igennem hele turneringen. 

Federers historik i store turneringer i 2017 er surrealistisk for en mand, der nærmer sig 36 år. Søndag kan han vinde Wimbledon uden at afgive et eneste sæt for første gang i karrieren!

Schweizeren har spillet tie breaks i fire af fem færdigtspillede kampe i årets turnering, men ingen modspiller har endnu fået mere end fire point i disse breakers. 

Tie breaks er sandsynligvis vejen at gå i jagten på et væddemål med egentlig værdi i søndagens finale.

Der var to tie breaks, da de mødtes i kvartfinalen sidste år, hvor Cilic havde tre matchbolde til at vinde kampen. De spillede også to tie breaks, da de mødtes i Toronto, ligesom der har været to tie breaks i de seneste tre finaler. I to af disse var Federer involveret.

I det hele taget har ni af Federers 10 finaler i Wimbledon budt på tie breaks og syv af dem havde to tie breaks, så mod en modstander, der holder serve så ofte, som statistikken viser, er odds 3.00 på over 1.5 tie break fristende.

Federer havde problemer med knæet sidste år, og Cilic kan være ramt af lidt nerver før sin første Wimbledon-finale, så det må antages, at han står overfor en endnu større test, end da han endte med at tabe til Federer sidste år. 

Federer er normalt langt mere solid under pres, mens Cilic ofte kan se lidt skrøbelig ud. Han viste dog, hvad han kan gøre på sine allerbedste dage, da han slog Federer i tre sæt i US Open 2014, så man bør vel ikke helt udelukke sensationen, men jeg regner altså med, at Federer ganske enkelt vil være for god.

Bedste Bet
Over 1.5 tie breaks til 3.00