US Open: Berdych cruiser forbi Cilic og sikrer sig semifinaleplads


Torsdag er det kvartfinaletid hos herrerne på Billie Jean King National Tennis Centre ved US Open 2014.

Vi kender allerede navnene på to af årets semifinalister; Novak Djokovic og Kei Nishikori mødes til en dyst om en plads i finalen fra den øverste halvdel af turneringen, og torsdag er det så den nederste halvdels tur.

Der er lagt op til endnu en varm dag i New York, hvor temperaturerne skulle ramme de 30 grader, når Tomas Berdych og Marin Cilic træder ind på Arthur Ashe Stadium Court lidt over syv dansk tid:

Tomas Berdych - Marin Cilic

Tjekken har ikke gjort det store væsen af sig i turneringen indtil videre med primært tresætssejre over lavere rangerede modstandere - med undtagelse af hans andenrundemaraton mod Martin Klizan.

I sin seneste kamp gjorde Berdych det af med den unge østriger Dominic, der ikke kunne stille noget op over for tjekkens tunge slag.

Torsdag aften står Berdych over for en test, der skal vise, hvor langt han er kommet i løbet af de seneste to uger efter en skidt sommer, der kun bragte ham til én kvartfinale i fem turneringer efter French Open.

Nederlag til Cilic, Yen Hsun Lu, Vasek Pospisil og to gange Feli Lopez efter Paris gav ham ikke meget selvtillid forud for US Open, og det skal blive spændende at se, hvor meget troen på sig selv er vendt tilbage.

Cilic spillede rigtig flot, da han slog Tomas senest i tre sæt, men det var ikke den store overraskelse på græs, og jeg vil forvente, at tjekken træder i karakter og vinder på hardcourt.

Selvom han har været i en Wimbledon-finale, har jeg aldrig haft den store tiltro til Berdych på græs, og han bør få revanche, nu hvor han er tilbage på sit foretrukne underlag.

De to spillere har mødt hinanden otte gange i alt, og Berdych fører 5-3. På udendørs hardcourt fører verdens nummer syv 2-0, og han vil muligvis også have den fysiske kant i forhold til Cilic, der udkæmpede en lang femsætter mod Gilles Simon senest.

Cilic-Simon lignede på forhånd en lang maratondyst, men fire timer og 13 minutters lange dueller i heden og fugtigheden kan vise sig at have sat sig dybe spor i Cilic. I den henseende har Berdych helt sikkert en lille fordel. Kroaten har haft en hviledag, så det bliver måske alligevel ikke så voldsom en belastning for ham.

Blæsten bør ikke blive et problem for Berdych, og jeg foorventer, at han i sidste ende er for solid en spiller for den ustabile Cilic.

Jeg vælger derfor at sate på The Berdman med partihandicap -2,5.

Spilforslag:
Sats på, at Berdych vinder med partihandicap -2.5 over Cilic til odds 1.87

Følg vores tennisdækning her!