US Open: Formstærke Murray håber på at vinde


Ivan Lendl tabte fire finaler for til sidst endelig at få en Grand Slam-titel.

Nu kan eleven Andy Murray gentage trænerens bedrift.

Briten er i sin karrieres femte finale, hvor han står over for favoritten Novak Djokovic.

Andy Murrays fire tidligere Grand Slam-finaler har været ensidige historier.

Briten har tabt samtlige - og det var først i Wimbledon, han lykkedes med at vinde sit første sæt i en Grand Slam-finale.

Træneren Ivan Lendl var gennem næsten den samme rejse i sin aktive karriere. Tjekken tabte fire finaler i træk - for siden at vinde French Open i 1984. Nu håber Murray, at han kan gøre noget lignende.

Efter at den formstærke brite vandt et sæt i Wimbledon-finalen, vandt han den olympiske tennisturnering i London i sommer. Så noget tyder på, at han er ved at få styr på nerverne. Men der findes en del indikationer på, at det bliver endnu en svær finale for Murray.

  • Han har spillet mod Djokovic to gange tidligere i Grand Slam-sammenhæng - og har tabt begge gange.
  • Murray har fået en bedre forhånd - men Djokovics er endnu bedre og som regel indstillet noget skarpere end britens på hårdt underlag.
  • Djokovic er den spiller, der har imponeret mest på det seneste, og har vundet sæsonens største titler på hårdt underlag.

Djokovic er favorit i US Open-finalen på Arthur Ashe Stadium til odds 1.42. Men hvis det trods alt lykkes Murray at vinde, giver det 2.86 gange indsatsen tilbage.