US Open: Wozniacki presser Serena Williams i tæt finale


Finalen ved kvindernes turnering i US Open 2014 spilles søndag aften på Billie Jean King National Tennis Centre i New York.

Serena Williams og Caroline Wozniacki skal kæmpe om titlen i den sidste major-turnering i år efter to semifinaler, der gik, som vi havde forventet.

Williams gled nemt forbi Kate Makarova, mens Wozniackis match mod Shuai Peng var ganske tæt. Danskeren vandt første sæt og var foran 4-3 i andet sæt, da kineseren ikke kunne fortsætte.

Varmen gjorde tydeligvis ondt på Peng, men betingelserne burde blive lidt nemmere søndag aften dansk tid, hvor vejrudsigten lyder på omkring 27 grader og moderat vind.

 

Serena Williams - Caroline Wozniacki

De to veninder har mødtes ofte på det seneste, og søndagens kamp er tredje indbyrdes opgør på en måned.

Ligesom tendensen i deres indbyrdes karrieremøder gik begge kampe til Williams, der nu fører 8-1 over Wozniacki, men danskeren pressede amerikaneren til kanten i både Cincy og Montreal.

I begge kampe vandt Wozniacki første sæt, hvorefter Serena kom tilbage og vandt i tredje sæt, og nu hvor alt presset er på hjemmebanefavoritten, tvivler jeg på, at det bliver en nem sejr til Williams.

Det er hendes ottende US Open-finale, og hun har vundet fem af de syv, mens nederlagene er kommet til søster Venus i 2001 og til Sam Stosur i 2011.

Wozniacki nåede til finalen i 2009 og blev slået af Kim Clijsters, men den oplevelse vil være uvurderlig i danskerens anden US Open-finale.

Caro har tydeligvis arbejdet meget hårdt på at forbedre sine svage punkter i spillet over de seneste par måneder, og hendes serv og forhånd er blevet bedre, mens hendes baghånd og bevægelse som altid er fremragende.

Det er meget mere sandsynligt, at hun vinder en grand slam nu, end det var tilfældet, da hun lå nummer ét i verden, og selvom hun ikke klarer den søndag aften, så er der grund til optimisme i Woz' lejr efter sommerens erfaringer.

Husk, at du kan se hele US Open-finalen direkte på Unibet TV!

Williams har dog spillet noget af sit bedste tennis i sæsonen her, og hun har ikke været i noget nær vanskeligheder i sine foregående seks kampe i New York.

Williams i storform med god serv og tunge grundslag er for stor en mundfuld for resten af WTA-feltet, og selvom jeg forventer, at Caro spiller en god kamp, så er det svært at se hende vinde finalen.

Hvis vinden bliver stærkere end forventet, kan det gøre kampen mere lige, og der er også en risiko for, at hjemmebanefavoritten kan miste koncentrationen, hvis hun bliver for nervøs.

Den tredje faktor er en skade eller helbredsproblemer, men hvis man skal skære igennem, så kan der kun være én vinder, hvis vi udelukkende kigger på tennisspillet.

Det bliver dog ikke nemt for amerikaneren, og der er god grund til at tro på en 2-1-sejr til Williams til odds 3.75. Jeg tror på mindst på ét tæt sæt, og odds 4.40 på minimum én tiebreak ligner et godt spil.

De to kvinder har ikke været ude i en tiebreak siden deres første møde i Sydney i 2009, da der var hele to af slagsen, men efterhånden som sættene er blevet tættere mellem dem, tror jeg, vi får ét at se søndag.

Williams bør som sagt vinde kampen, men der er ikke meget at råbe hurra for til odds 1.20 og over 0.5 tiebreak ligner den bedste spilmulighed.

Spilforslag:
Sats på over 0.5 tiebreak til odds 4.40

Følg vores tennisdækning her!