Wimbledon: Hantuchova kommer tilbage med et brag


Premieredagen ved Wimbledon 2013 var udmærket for denne blogklummme med fire vindere ud af seks spilforslag.

Lesia Tsurenko, Christina McHale, Mirjana Lucic-Baroni og Camila Giorgi vandt alle som forudset, men det var skuffende, at Yanina Wickmayer for anden gang på en uge svigtede mig, og at Melanie Oudin tabte - dog i en tæt tresætter.

Wickmayer især var frustrerende at følge, da hun efter at have vundet det første sæt tabte til den middelmådige Vesna Dolonc, og det lader til, at den ustabile belgier er på vej ned i endnu et formdyk.

Den store nyhed i kvindernes turnering mandag var den potentielt alvorlige skade til Vika Azarenka, der fik problemer efter at grimt fald, men hendes modstander var ikke i stand til at udnytte det, og Vika lever dermed foreløbig videre i Wimbledon. Det er mere, end hvad man kan sige om Sara Errani, der fik tæsk af Monica Puig.

Tirsdagens program byder på turneringsfavoritten Serena Williams' første kamp, og også Aga Radwanska, Angelique Kerber og Maria Kirilenko træder ind i Wimbledon 2013 tirsdag.

Sidstnævnte møder Laura Robson på Centre Court, mens landsmanden Brit Heather Watson i et fascinerende opgør står over for Madison Keys på Court 1.

Som altid med Laura er det kun pengene værd at satse på hende til høje odds, og det er lige, hvad vi har i dag med odds 3.00. Det er dog en svæær kamp mod Kirilenko, der fik bronze ved OL og nåede til kvartfinalerne ved Wimbledon sidste år.

Der er en håndfuld favoritter, jeg har et godt øje til tirsdag, og det er Marina Erakovic, Shuai Peng, Dani Hantuchova og Petra Matric.

Erakovic har en skidt indbyrdes statistik  mod Ayumi Morita, men japaneren har døjet med en skade, og da græsset er det foretrukne underlag for kvinden fra New Zealand, kommer det ikke som en overraskelse, at hendes eneste sejr over Morito kom på den grønne overflade.

Peng gør det godt på græs og er nået til fjerde runde i denne turnering de seneste to år, hvor henholdsvis Kirilenko og Maria Sharapova agerede stopklodser, og hun har domineret Anabel Medina Garrigues, hver gang de har spillet. Spanieren er ikke gået videre fra anden runde siden 2009, og selvom hun kan være med til at skabe en tæt kamp, så har Peng lige det ekstra.

Hantuchova droppede fornuftigt nok Eastbourne sidste uge for at få noget hvile efter en fin uge i Birmingham og står nu over for Klara Zakopalova, der befinder sig i et af sine nu sædvanlige formdyk i øjeblikket. Den humørsyge tjekke har tabt seks kampe i træk, og selvom hun kan gøre det fint på græs, når hun rammer dagen, så har hun for vane at have problemer med Danis spil. De to ligger meget forskellige steder på selvtillidsbarometret.

Martic står over for en anden formsvag spiller i form af Anna Tatishvili, der har tabt 14 af sine 18 kampe i denne sæson og som også blev den lille i begge sine opvarmningskampe på græs. Martic vandt en mindre turnering i Nottingham for et par uger siden, og Tatishvilis selvtillid kan ikke være stor på et underlag, der ikke giver hende nogen fordele.

Alison Riske og sidste uges vindere Simona Halep og Elena Vesnina ligner også solide spil, og det samme gør Tamira Paszek, hvis hun er skadesfri.

Ud af favoritterne med lave odds kan jeg ikke fåmig selv til at satse på Sam Stosur med odds 1.08 på græs, hvor hun vil få problemer med mange modstandere; jeg er dog ikke sikker på, at 'lucky loser' Anna Schmiedlova er en spiller, der er i stand til at udnytte dette faktum.

Na Li kan også stå over for en tricky kamp mod Michaella Krajicek, der elsker at spille på græs, og som netop er vendt tilbage fra en frygtelig tid med skader. Det er muligvis for tidligt efter hendes comeback at satse på hende, men kampen kan blive tættere end forventet.

Endnu en favorit, der kan få sig en forskrækkelse, er Angelique Kerber, der har indrømmet, at hun arbejde på at lave sin serv om, og hun befinder sig ikke på det niveau, vi så for et år siden.

Modstanderen, Bethanie Mattek Sands, kan være farlig, og hun har slået Kerber i begge deres hidtidige møder. Hendes statistik på græs er dog skidt, og det afskrækker mig.
 

Tirsdagens spilforslag:
Sats på, at Peng til odds 1.55, Martic til 1.38, Hantuchova til 1.43 og Erakovic til 1.38


Klik her for at spille på kvindernes Wimbledon-mesterskaber hos Unibet