Wimbledon: Hewitt tvinger Wawrinka ud i maratondyst


Det har været en meget succesrig start på græssæsonen for denne blogklumme, og det blev kun bedre lørdag, da Feli Lopez vandt Aegon International-titlen i Eastbourne.

Kulminationen på græssæsonen kommer mandag, når Wimbledon smashes i gang klokken halv ét på de udendørs baner og klokken 14 på opvisningsbanerne.

Roger Federer, Andy Murray og Rafa Nadal skal alle på græs mandag, men den mest interessante kamp på opvisningsbanerne er uden tvivl Lleyton Hewitt mod Stan Wawrinka på Court 1.

Hewitt har løbet træningsbanerne tynde, og hvis han er i stand til at overføre den form til hovedturneringen mandag, så har han gode muligheder for at fælde verdens nummer 11 til et odds omkring 2.20.

Den australske veteran ser ud til at være kommet sig over de fleste af sine mange skader, der har plaget ham de seneste år, og han har spillet ganske godt på græsset i år med sejre over folk som Juan Martin Del Potro og Marin Cilic og en meget tæt kamp mod Novak Djokovic til følge.

Hans semifinaleplads i Queen's endte som en skuffelse, da Cilic besejrede ham i en regnplaget kamp, der blev kastet rundt mellem forskellige baner, men mod en spiller som Wawrinka, der har en middelmådig statistik på græs, har Rusty vinderchancer i en dyst, der sandsynligvis kommer til at gå over fire sæt og muligvis fem.

Wawrinka måtte finde det hvide flag frem i weekendens Rosmalen-finale og har ikke spillet sig videre fra anden runde i Wimbledon siden 2009, selvom det skal siges, at hans professionelle partnerskab med Magnus Norman har forbedret hans spil.

Det er et fascinerende opgør, der meget vel kan komme til at minde om deres Davis Cup-dyst på græs i 2011, da Stan vandt i fem sæt. Over 40.5 partier er meget sandsynlligt til odds 1.83, hvilket er at foretrække frem for et sats på Hewitt-sejr til odds 2.20.

Andetsteds på de største baner bør Jo-Wilfried Tsonnga ikke få problemer mod formsvage David Goffin, og det er umiddelbart den samme sang for Cilic mod Marcos Baghdatis, der spiller elendigt i øjeblikket, og som har fået Zeljko Krajan ind som brandslukkende træner.

Cilic spiller godt pt., og han ser god nok ud til at vinde med sæthandicap -1.5. På samme måde bør Mikhail Youzhny være alt for stærk for Robin Haase på græs, og han kan passende lægges sammen med Cilic i en double-kupon.

På Court 14 ser John Isner sårbar ud til odds 1.28 mod manden, der slog ham i Rosmalen sidste uge, Evgeny Donskoy. Banerne i Wimbledon vil næppe hjælpe Isners spil, mere end tilfældet var i Holland.

Isner har enn skidt statistik i Wimbledon med blot to vundne opgør; det ene var en farce mod Nicolas Mahut, og det andet var mod samme modstander året efter. Jeg har umiddelbart svært ved at se, hvorfor han har fået odds 1.28 i sin premierekamp.

Donskoy har ikke meget erfaring på græs, men sejre over Isner og Robin Haase før nederlaget til Mahut, der siden skulle vinde hele turneringen i Rosmalen, udgør en god opvarmning, og jeg er fristet af Donskoy på sæthandicap +1.5 til odds 2.33.

Jagter du de store odds på premieredagen, så føler jeg en diskret begejstring for Viktor Troicki mod Janko Tipsarevic, men jeg plejer ikke at bryde mig om at spille på kampe mellem venner. Andetsteds finder vi Pablo Andujar, og hvis han nogensinde skal vinde en kamp på græs, så kan det meget vel blive mod den elendige Adrian Mannarino.

Kyle Edmund har ligeledes en fin chance mod den skadede Jerzy Janowicz til odds 4.40, mens Kenny de Schepper er lavt sat med odds 1..53 mod Paulo Lorenzi. Bastian Knittel kan også findes til en ganske god pris mod den græshadende Juan Monaco.

Blandt de spillere, der mest af alt ser ud til at være dukket op for at indløse den forhøjede førsterundepræmie, finder vi Adrian Ungur, Igor Andreev og Jurgen Zopp, men du bliver ikke rig af at spille mod dem.
 

Mandagens spilforslag:
Sats på over 40.5 partier i kampen mellem Hewitt og Wawrinka til odds 1.83
Sats på, at Donskoy med sæthandicap +1.5 slår Isner til odds 2.33
Sats på Cilic med sæthandicap -1.5 og Youzhny med -1.5 i en double til 1.80


Klik her for at spille på herrernes Wimbledon-turnering hos Unibet

Klik her for at læse blogartiklen "Wimbledon: 10 ting du skal vide før Grand Slam-turneringen"