Wimbledon: Puig sætter Birnerova til vægs


Torsdag ud på den sene eftermiddag blev Wimbledon for første gang i år ramt af regn, hvilket blandt andet betød, at mit spilobjekt Alison Riske først kommer på græs igen fredag.

Her kan regnen dog også  komme til at spille en hovedrolle på The All England Club, hvis man skal tro vejrudsigten. Vi tror og håber dog på, at vi i det mindste får en smule tennis i løbet af dagen.

Det er en stor dag for mange af spillerne, der for en stor dels vedkommende er nået til tredje runde i Wimbledon for første gang.

Monica Puig, Iva Birnerova, Karin Knapp, Michelle Larcher de Brito, Ekaterina Makarova, Eugenie Bouchard, Vesna Dolonc og Alize Cornet tilhører alle denne kategori, og de vil forsøge at udbygge deres personlige rekorder fredag.

Jeg tror på Puigs chancer for at få en overbevisende sejr over den lille Birnerova, som jeg har bemærket, spiller med en stor bandage på sit ene ben. Det var en ganske dårlig kamp mellem hende og Lesia Tsurenko. Jeg så også Puigs seneste kamp, der var af langt højere kvalitet.

Jeg er ret begejstret for Monicas spil, og hun bør være for stor en mundfuld for Birnerova fredag, hvilket fører mig frem til et partihandicapspil på kvinden fra Puerto Rico med -3.5 til odds 1.60.

Petra Kvitova står pludselig som den næststørste favorit i turneringen, men hun døjer med en skade i sit ben, og det er et godt stykke tid siden, vi har set det bedste fra hende.

Hendes modstander, Makarova, har været effektiv på græs alle andre steder end Wimbledon, hvor hun har lidt under det langsommere underlag. Alligevel var hun i stand til at komme forbi en spiller som Garbine Muguruza, hvilket bringer hende længere, end hun nogensinde tidligere har været her.

De to kvinder har spillet mod hinanden to gange på græs i Eastbourne, hvor underlaget har det med at være lidt hurtigere og mere glat. Det er blevet tilen sejr til hver, og det ligner på forhånd en tæt kamp, der nok vil gå alle træ sæt ud.

Jeg er fristet af oddset på 1.92 på over 22.5 partier, da det er en kamp, som sikkert bliver afgjort med meget lille margin. Det er naturligvis en betingelse, at Kvitova er fit nok til at spille på noget nær sit højeste niveau.

Jeg er ligeledes fristet af Camilla Giorgi til odds 2.45 mod Marion Bartoli og af odds 2.25 på Petra Cetkovksa mod Sloane Stephens.

Jeg så både Bartoli og Stephens onsdag, og begge kvinder var ganske ustabile i deres spil. Jeg satser på Cetkovska, der ikke har sat en fod forkert i turnering indtil nu - hverken i kvalifikationen eller i hovedturneringen.

To perfekte sejre over Donna Vekic og Caroline Wozniacki sætter streg under hendes evner på græs, og hun er hævntørstig, efter at Stephens vandt deres indbyrdes møde i sidste års turnering.

Min bekymring omkring Cetkovska (og Giorgi til en vis grad) er dog skader. Tjekken spillede med tape på knæ og lår, hvilket gør, at jeg foretrækker et live-spil, hvis hun ser ud, som om hun er i god form.
 

Fredagens spilforslag:
Sats på, at Puig med partihandicap -3.5 games slår Birnerova til odds 1.60
Sats på over 22.5 partier i kampen mellem Kvitova og Makarova til 1.90
 

Klik her for at spille på kvindernes Wimbledon-turnering hos Unibet