Hawkeye - tennisugen i fokus: Kan nogen stoppe Kong Federer i Miami?


For femte gang i karrien strøg Roger Federer til tops i Masters 1000-turneringen i Indian Wells, og ingen er mere overrasket end schweizeren selv over, hvor stærkt han er startet tennisåret.

"Det her var ikke en del af planen. Det er en decideret fremragende start på året for mig. Sidste år vandt jeg ingen titler, og da vi i december satte os ned for at lave en målsætning for sæsonen, var målet at være tilbage i top-8 efter Wimbledon", fortalte en glad Federer efter sejren i Californiens bagende sol.

"Jeg er nødt til at evaluere målsætningerne og se, hvad vi nu skal stile efter, men det vigtigste for mig nu er at få absolut maksimum hvile, og jeg håber, at jeg kan komme til at træde ind så sent som muligt i Miami", fortalte han videre til ATP World Tour.

Netop Miami er næste stop på programmet for den store tennis-karavane, idet sæsonens anden Masters 1000-turnering allerede afvikles i den anden ende af USA i den kommende og næste uge. Igen, som i Indian Wells, er både herrer og damer med.

Federer er den eneste af de aktive herrespillere, der er med i Miami, som har taget titlen før.

På herresiden skal gravøren have fat i nye bogstaver til pokalen, med mindre Federer har tænkt sig at vinde igen, da det er endt med at være en noget decimeret turnering. Såvel Novak Djokovic som Andy Murray har meldt afbud, og dermed kan Djokovic ikke forsvare den titel, han har taget tre år i træk og fem gange på de seneste seks sæsoner. 

Roger Federer vandt turneringen i 2005 og 2006, og han er faktisk den eneste af de aktive herrespillere, der er med i Miami, som har taget titlen før. Schweizeren er seedet som nummer fire i denne omgang med et potentielt brag af en andenkamp i vente; her tørner han nemlig ind i Juan Martin Del Potro, hvis altså begge vinder deres første kamp. 

Wawrinka er seedet nummer ét og kan allerede møde Federer i semifinalen i denne uge, hvis begge når så langt, mens Nishikori er seedet nummer to og står til en semifinale mod Rafael Nadal

Du kan følge hele turneringen på livestreaming hos Unibet, og du kan finde hele lodtrækningen her.

Seneste 10 års mestre hos herrerne:
2016: Novak Djokovic
2015: Novak Djokovic
2014: Novak Djokovic
2013: Andy Murray
2012: Novak Djokovic
2011: Novak Djokovic
2010: Andy Roddick
2009: Andy Murray
2008: Nikolay Davydenko
2007: Novak Djokovic

Det var muligvis en overraskelse, at Roger Federer vandt i Indian Wells på herresiden, men det var tæt på en sensation, at Elena Vesnina vandt kvindernes turnering.

For bare et år siden tabte hun første runde af kvalifikationsturneringen samme sted og måtte se sin rangering på verdensranglisten glide ud af top-100. 12 måneder senere besejrede hun Venus Williams, Kristina Mladenovic, Svetlana Kuznetsova og ikke mindst verdensetteren Angelique Kerber på vejen til titlen. 

Ikke overraskende havde den 30-årige russer svært ved at tørre smilet af ansigtet efter sin største titel på single-niveau. 

"Jeg tror ikke, at nogen før turneringens start pegede på mig som vinder af turneringen. Ikke engang mig selv", fortalte Vesnina bagefter til WTA i et interview du kan læse her.

Får Kerber styr på formen, bør hun ikke løbe ind i problemer før kvartfinalen.

Hun går ind i turneringen som 13. seedet og kan ryge ind i Caroline Wozniacki i kvartfinalen, hvis begge holder deres seedning. Serena Williams har desværre også trukket sig fra Miami, men verdensetteren Angelique Kerber er med og tager derfor førsteseedningen. 

Får hun styr på formen, bør hun ikke løbe ind i problemer før kvartfinalen, men tyskeren har åbnet året i svingende form. Andenseedede Karolina Pliskova har virket langt mere stabil og er måske klar til at tage den store titel efter semifinalenederlaget i sidste uge? 

Du finder vinderspil på kvindernes turnering her, du kan følge hele turneringen på Unibets livestreaming, og du kan finde hele lodtrækningen her.

Seneste 10 års mestre hos kvinderne:
2016: Victoria Azarenka
2015: Serena Williams
2014: Serena Williams
2013: Serena Williams
2012: Agnieszka Radwanska
2011: Victoria Azarenka
2010: Kim Clijsters
2009: Victoria Azarenka
2008: Serena Williams
2007: Serena Williams

Find mere info på turneringens hjemmeside her.