Venus Williams viser tænder før mødet med Garbine Muguruza i Rom


Anett Kontaveit - Simona Halep (kampstart fredag 12.05)
Under 9.5 partier i første sæt
Odds 1.59

Dagens første kvartfinale hos kvinderne i Rom er et revancheopgør fra Miami Open i marts, hvor Halep decideret smadrede Kontaveit med 6-3 6-0. Haleps form er mildest talt ikke blevet dårligere i mellemtiden; hun kommer fra en frisk sejr i Madrid og har nedlagt et par tricky modstandere i de første to kampe her.

Kontaveit har dog også set flyvende ud i denne omgang; hun er gået igennem kvalifikationen for at være med og har i hovedturneringen endnu til gode at afgive sæt. I de seneste to kampe har hun sammenlagt afgivet seks partier - ikke dårligt når man immervæk har mødt verdensetteren Kerber i den ene af disse!

Kun to af hendes seneste 10 kampe havde over ni partier i første sæt - heraf fire af fem i Rom - så det er ofte alt eller ingenting fra esterens side, hvorfor dagens første bud bliver ovennævnte. 

Kiki Bertens - Daria Gavrilova (kampstart fredag 14.35)
(0-1.5 sæt) 2
Odds 1.52

Præcis som i sidste uge i Madrid er Bertens fremme ved kvartfinalen, og ligesom i sidste uge har hun set imponerende ud, men i sidste uge skuffende hun så mod Sevastova og tabte 3-6 3-6 i kvartfinalen.

Jeg er ikke sikker på, at hun også falder helt sammen mod Gavrilova, men sidstnævnte har altså lige nedlagt Caroline Garcia og Kuznetsova samt sidste års finalist Madison Keys i første runde, hvorfor jeg synes, at Bertens er vægtet som lige lovlig stor favorit.

De har mødt hinanden to gange tidligere og vundet én hver, men Gavrilova tog sæt i dén kamp, hun tabte. 

Elina Svitolina - Karolina Pliskova (kampstart fredag 16.35)
Pliskova
Odds 1.73

Pliskova er normalt ikke stærkest på grus, men hun har set meget sikker ud i sine to første kampe mod modstandere, som ellers på papiret lignede nogen, der kunne berede problemer for verdens nummer tre, hvis denne ikke var helt på toppen. 

Tre af de fire sæt, hun har spillet, blev dog vundet 6-1, så problemer har der været meget få af. Hun har stået over for Svitolina seks gange tidligere, hvoraf fem blev vundet. Kun i holdturneringen Hopman Cup har Svitolina præsteret en sejr.

To af disse opgør fandt sted på grus - med Pliskova som vinder - og tjekken tippes til sejr i eftermiddag.

Venus Williams - Garbine Muguruza (kampstart fredag 19.35)
Venus vinder første sæt
Odds 1.92

I dagens sidste kvindekamp nøjes jeg med at satse på vinderen af første sæt. Muguruza kan ofte være en langsom starter, og i sin første kamp her i Rom tabte hun eksempelvis første sæt mod Ostapenko.

Desuden har hun før haft store problemer mod Venus; de har mødt hinanden tre gange tidligere, og Venus vandt alle tre. Alle tre var på hardcourt

Muguruza er klart mere til grus, end Venus normalt er, hvorfor jeg ikke helt tør satse på, at amerikaneren i sidste ende tager stikket hjem på dette underlag.