WTA-tennis: Burdette brager igennem hjemme i Californien


WTA-Touren skifter underlaget ud i denne uge til forde for hardcourt, og der er dømt Premier-event i Stanford, Californien. Serena  Williams har vundet titlen de seneste to år, men hun valgte at spille Båstad i stedet for, så i år er det Aga Radwanska, der er topseedet, efter at Maria Sharapova har trukket sig med en hofteskade. Også Marion Bartoli er skadet, og det er i det hele taget ikke et imponerende lineup for en Premier-turnering, når kun Radwanska og Sam Stosur er med fra top-20 i verden.

Forholdene i Stanford bliver generelt opfattet som temmelig hurtige. Sidste år nåede den storservende Coco Vandeweghe til finalen som lucky loser, og hun vil ryge langt ned ad verdensranglisten, hvis ikke hun gør det godt igen i år. Jeg ignorerer turneringen i Baku i denne uge på grund af den ekstreme varme og de skæve kamptidspunkter. Jeg vil dog sige, at det kan være en god idé at satse på et par outsidere, da der nok vil være en del spillere, der trækker sig.

Mandagens førsterundekampe i Stanford begynder klokken halv ni, hvor Julia Goerges møder Olga Govortsova. Man bør altid overveje at satse imod Julia, når hun stiller op som favorit: Hun har allerede tabt otte kamp i år, når hun er blevet vurderet til odds 1.45 eller derunder, og hun har været en tur i Portugal for at træne efter den skade i håndleddet, der har plaget hende på det seneste. Govortsova har tabt sine seneste fire kampe, men hvis jeg skal satse på én af de to, så bliver det hende til odds 2.60.

Jeg foretrækker dog at satse på den tidligere Stanford-collegespiller Mallory Burdette, der kender alt til forholdene efter tre sæsoner på banerne. Det var her, hendes spil blev formet, og hun bør være for stor en mundfuld for veteranen Fran Schiavone sent mandag aften dansk tid.

Schiavones fine grussæson har sendt Burdette op i glimrende 1.68, men italieneren har ikke vundet to kampe i træk ved en hardcourtturnering siden Brisbane i begyndelsen af 2012. Hun har tabt fem af sine seneste syv hardcourtkampe i denne sæson, og selvom det bliver en interessant dyst mellem den hårdtslående Burdette og den alsidige Schiavone, så bør hjemmebanefavoritten tage sejren på det ret hurtige underlag.

Efter denne kamp er det Sorana Cirstea, der møder Ayumi Morita, der har døjet med en skade i håndleddet på det seneste. Jeg er dog ikke meget for at satse på Cirstea til et odds på 1.52.

Mandagens spilforslag:
Sats på, at Burdette slår Schiavone til odds 1.68


Klik her for at spille på WTA-tennis hos Unibet