WTA-tennis i Birmingham: Uforudsigelige Hantuchova får problemer


Mandagen blev ikke den start på græssæsonen, som jeg havde håbet på, da mit spil på Karolina Pliskova faldt helt sammen på førstedagen ved Aegon Classic.

Vi blev vidner til nogle besynderlige resultater, som da den forsvarende mester, Melanie Oudin, tabte stort til Ajla Tomljanoivic, Mathilde Johansson vandt komfortabelt over Petra Cetkovska, og de seedede Ayumi Morita og Su-Wei Hseih røg ind i nederlag.

Tirsdagens program i Birmingham smashes i gang med et spændende opgør mellem Yulia Putintseva og Yanina Wickmayer, hvor førstnævnte kvinde spiller sin første kamp på græs, mens den sidstnævnte befinder sig i en rædselsfuld periode. Den kamp vil være værd at se udelukkende på grund af underholdningsværdien, men jeg tror ikke, det er en kamp, jeg har lyst til at sætte penge på.

Heather Watson skal også i aktion, men står foran en vanskelig opgave mod Melinda Czink, der slog briten på græs i 2011. Watson har endnu til gode at bevise, at hun er helt klar igen efter sin kyssesyge, så jeg er ikke så fristet af at spille på hende til 1.65.

Tara Moore og Johanna Konta spiller også tirsdag, og sidstnævnte er min største favorit til at gå videre af de to, men jeg mener, at 1.52 er for lavt et odds, når modstanderen hedder Kurumi Nara. 

Den førsterundekamp, jeg er mest lun på rent bettingmæssigt, er Casey Dellaqua-sejr over den ustabile Daniela Hantuchova.

Slovakken kan slå enhver og tabe til enhver på en hvilken som helst dag, og i øjeblikket bliver hun ved med at tabe og har desuden ikke vundet to kampe i træk i denne sæson.

Dellaqua har en god statistik på græs og har fået et par gode sejre over Vera Dushevina og Caroline Garcia i kvalifikationen i løbet af den seneste uge, hvilket giver hende en fordel i forhold til Hantuchova, hvis seneste kamp på græs var ved OL sidste år. Odds 2.85 på Dellaqua er værd at overveje.

Der er også fire andenrundekampe på programmet tirsdag, og det er altid værd at spidse ører, når Tamira Paszek er outsider på græs mod en modstander af Alison Riskes støbning.

De to kvinder spillede på græs sidste uge i Nottingham, da Paszek trak sig med en skade, og Riske slog Paszek i denne turnering sidste år.

Paszek har spillet rigtig skidt i år og har haft skades- og helbredsproblemer, der kun har forværret hendes situation, men hun vågner normalt omkring denne tid, når græsset er grønt, og det er kun et spørgsmål om tid.

Et andet interessant opgør finder sted omkring klokken 15:30 mellem to amerikanere, der kun har spillet syv græskampe hver - inklusiv de to mandag.

Jamie Hampton er 1.50-favorit mod Madison Keys, men jeg er begejstret for Keys' græsspil, og hvis hun kan forbedre sit fodarbejde, hvilket bør ske, efterhånden som hun spiller kampe, så kan hun blive en betydende faktor på det grønne underlag.

Hampton besejrede Su-Wei Hseih mandag, mens Keys sneg sig forbi Lesia Tsurenko. Keys bør kunne spille bedre i tirsdagens opgør, men min bekymring går på den stramme forbinding om hendes ben; hun har dog, hvad der skal til for at slå gennem Hampton, og derfor er minimum et sæt til Keys realistisk.

Tirsdagens spilforslag
Sats på, at Dellaqua slår Hantuchova til 2.85
Sats på, at Keys med sæthandicap +1.5 slår Hampton til 1.62