Superligaen: Esbjerg sætter krogen i skadesplagede Brøndby


Esbjerg 2.30 Uafgjort 3.40 Brøndby IF 3.00 (Kickoff søndag 19:00)


Det er to selvtillidsfyldte hold, der brager sammen søndag aften i Esbjerg, når de lokale helte fra EfB tager imod et Brøndby-mandskab, der vejrer forårsluft efter fire kampe som ubesejret.

Mens værterne med en sejr blot vil være ét point efter de blågule fra den københavnske vestegn og dermed i høj grad med i spillet om en plads i Europa League, så kan BIF med tre point indhente ærkerivalerne, FC København, der skuffende måtte nøjes med ét point i Haderslev fredag.

Umiddelbart virker det rimeligt, at EfB er gjort til favoritter - ikke mindst med tanke på gæsternes mange skader samt den indbyrdes statistik, der fortæller os, at BIF ikke har slået EfB i de seneste fire forsøg i landets bedste række. Da de to klubber mødtes i efteråret, vandt vestjyderne 2-0 i Brøndby.

"Vores primære fokus er fortsat på nedrykningsstregen, indtil vi får 9-10 point flere", siger EfB's cheftræner, Niels Frederiksen, til klubbens hjemmeside og fortsætter:

"Men det giver da en ekstra dimension, at vi med en sejr over Brøndby kan nærme os fjerdepladsen i ligaen. Jeg vil gerne have et vist antal point, før vi indleder et aprilprogram med mange svære udekampe".

Der er dog næppe mange iagttagere af dansk fodbold, der deler Frederiksens frygt på EfB's vegne, hvad potentiel nedrykning angår; vestjyderne har fået ni point i forårets tre første kampe, og før søndagens kampe er der seks point ned til stregen.

I BIF's hidtil eneste udekamp i foråret vandt Thomas Frank & Co. 1-0 i Randers, og med en udebanestatistik på 4-4-3 er de blågule næstbedst på fremmed græs i Superligaen. EfB derimod ligger nummer fire i tabellen, når man kun medregner hjemmekampe (5-3-3).

Mens BIF havde marginalerne på sin side i udekampen mod RFC, så var det anderledes imponerende, da man tæskede FC Nordsjælland 4-1 i den forgangne weekend på eget græs. Vi forventer imidlertid, at EfB kan yde gæsterne væsentlig mere modstand end de tamme tigre fra Farum.

De blåhvide vestjyder scorer i gennemsnit to kasser per hjemmekamp, og der er ingen tvivl om, at BIF's ramponerede defensiv får sin sag for søndag aften, hvor begge hold vil gå benhårdt efter sejren. Vi satser på over 2.5 mål (odds 1.85) og en spinkel sejr til hjemmeholdet på 2-1 (odds 9.50).

Jerry Lucena er gledet ud af hjemmeholdets trup, mens gæsterne må undvære de skadede spillere Mikkel Thygesen, Michael Falkesgaard, Bram Verbist, Christian Nørgaard, Khalid Boulahrouz og Martin Albrechtsen.

Ingen af klubberne har spillere i karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at EfB vinder til odds 2.30
 


Klik her for at læse optakt og spilforslag til topopgøret AaB - FC Midtjylland!