Weekend i Europa: Rasende Ronaldo måtte bøje sig for "ufattelige dommerkendelser"


Spanien

Cristiano Ronaldo har klandret dommer Alberto Undiano for de "ufattelige kendelser", der førte til Real Madrids 3-4-nederlag til Barcelona - et resultat der gør, at de tre bedste klubber i La Liga nu kun er adskilt af ét point.

I en medrivende kamp gav Undiano tre straffespark efter pausen inklusiv et til Ronaldo, da han blev fældet uden for feltet af Dani Alves.

Portugiseren scorede fra pletten og bragte sit hold foran 3-2 i anden halvleg, men han stod rasende tilbage, da Barca fik to straffespark i den anden ende, hvoraf det første kostede Sergio Ramos sit 19. røde kort for kongeklubben.

Lionel Messi bragte balance i regnskaberne, før han med seks minutter tilbage fuldendte sit hattrick med endnu en straffesparksscoring, efter at Andres Iniesta, der havde scoret Barcelonas første mål, røg ind i en sandwich mellem Xabi Alonso og Dani Carvajal.

Real, der fik fem advarsler ud over udvisningen til Ramos, var kommet tilbage i kampen og havde taget føringen takket være to mål af Karim Benzema, men Los Blancos har nu måttet overgive førstepladsen til lokalrivalerne Atletico.

Diego Simeones tropper cruisede til det, der mere var en rutinesejr over bundholdet Real Betis. To mål i anden halvleg af Gabi og Diego Costa sikrede således hovedstadsholdet en 2-0-sejr.

Italien

Juventus har ikke spillet op til sit bedste de seneste uger, men det har ikke stoppet klubben fra at fortsætte kursen direkte mod endnu et italiensk mesterskab.

Antonio Contes udvalgte vandt deres fjerde 1-0-sejr i de seneste fem ligakampe, da Carlos Tevez scorede sejrsmålet i anden halvleg i Catania - et resultat der betyder, at Torino-klubben fortsat har 14 point ned til Roma, der har en kamp på hånden tirsdag.

Romerne vandt sikkert 2-0 på udebane mod Chievo lørdag, mens Napoli skuffende tabte 0-1 på hjemmebane mod Fiorentina, der takket være Joaquins sene sejrsmål nu har syv point op til napolitanerne på tredjepladsen.

Tyskland

Som forudset af vores Bundesliga-ekspert, Raphael Honigstein, kom Henrikh Mkhitaryan og Marco Reus til at spille hovedroller, da Borussia Dortmund vandt 3-0 i Hannover. Armenieren spillede den tyske landsholdsstjerne fri til 3-0-målet i en kamp, der også bød på et flot mål af Robert Lewandowski (se videoen herover).

Raphael var også modig nok til at nævne, at Mainz kunne give Bayern München visse problemer lørdag, hvor han tippede en uafgjort stilling ved pausen til odds 2.80. Han fik ret, da mål fra Bastian Schweinsteiger og Mario Götze i de sidste otte minutter sikrede en 2-0-sejr, der gør, at sydtyskerne med fuld gevinst tirsdag ude mod Hertha Berlin kan hæve mesterskabstrofæet for andet år i træk.

Bayer Leverkusens nedtur fortsatte med et 2-3-nederlag på hjemmebane til Hoffenheim, mens Schalke cementerede sin tredjeplads med en sikker 3-1-sejr over Braunschweig.
 

Frankrig

Et mål af Thiago Motta var nok til at give Paris Sain-Germain en 1-0-sejr i Lorient fredag aften, og PSG-lejren kunne derefter smække fødderne op og se konkurrenterne miste point søndag.

Monaco magtede kun at få 1-1 på hjemmebane mod Lille, selvom rigmandsklubben kom tidligt foran på et mål af Mounir Obbadi. Monaco er nu 10 point efter pariserne med otte runder tilbage.

Saint-Etienne er fortsat nummer fire efter en 3-1-sejr over Sochaux, mens bundproppen Ajaccio fik sin blot tredje sejr i denne sæson takket være to mål i de sidste tre minutter af Issa Baradji, der sikrede korsikanerne en 3-2-sejr i Valenciennes.